Films & Series

Huh: waarom is Tessa bijna niet te zien in laatste After-film?

after-everything-tessa

Hate it or love it: de After-films. Maar als je net zoals wij alle delen trouw hebt bekeken in de bioscoop dan is er een grote kans dat je nu met vraagtekens zit over de laatste film! Want - spoiler alert - hoofdpersoon Tessa is bijna niet te zien in het laatste deel van de reeks. Dat is gek, want wij hadden verwacht dat After Everything wederom zou focussen op het liefdesleven van Hardin en Tessa!

After-films

After Everything is de laatste film van de After film-reeks, die het liefdesverhaal van Tessa en Hardin voorgoed afrondt na vijf succesvolle films gebaseerd op de populaire gelijknamige Wattpad-boeken. Enne, zonder spoilers te laten vallen, verschijnt Tessa pas helemaal aan het einde van de film! Deze film is veel meer gefocust op Hardin en zijn persoonlijke ontwikkeling (die hij erg goed kan gebruiken). Hij reist naar Portugal in een poging om voormalig klasgenoot Natalie hem te laten vergeven voor wat hij haar heeft aangedaan, terwijl hij worstelt met een writer’s block na de release van zijn eerste boek. Alleen dan kan hij zijn relatie met Tessa nieuw leven inblazen. Maar waar de vorige films zowel Hardin en Tessa’s leven lieten zien, lijkt het erop dat Tessa geen centrale rol speelt in het laatste deel.

After Everything

Nadat de film op Prime Video verscheen, kan de rest van de wereld eindelijk zien hoe de film eindigt, maar fans zijn verbaasd om te zien dat Tessa pas in de slotscène verschijnt. Ze speelt wel in de film, maar niet zo lang als dat de After fans hadden gehoopt. Dat is wel een beetje apart terwijl het grootste deel van de film om Hardin en zijn eigen persoonlijke demonen draait en dan natuurlijk ook over zijn grote liefde Tessa, die pas in de laatste 16 minuten verschijnt. Waaaat?

Waar is Tessa?

Erg jammer dat Tessa pas later te zien was, zo zeggen After fans ook: “Triest. De film was erg vermakelijk, het enige wat ontbrak was meer Josephine-tijd”. Tessa wordt wel nog steeds gespeeld door Josephine Langford. Ze nam de rol op zich toen ze pas 21-jaar was. Deze rol heeft ze voor alle vijf de After films volgehouden en dus ook bij de laatste film is zij wel de actrice die Tessa speelt – want ook daar twijfelden fans over.

De After everything film is net iets anders in elkaar gezet dan de andere vier films. Deze film is namelijk vauit het perspectief van Hardin opgenomen. Dit verklaart dus ook, waarom Tessa er niet erg vaak in te zien is. Het is waarschijnlijk dat regisseur Castille Landon zich bij het maken van After Everything liet inspireren door het prequel-boek van Anna Todd, genaamd Before. In Before draait het verhaal om Hardins leven vóór Tessa, waarvan we in de uiteindelijke film haar dus erg kort zien.

Beeld: After Everything