Lifestyle

Elk jaar geven stelletjes gemiddeld dit bedrag uit aan kerstcadeaus

stelletjes-bizarre-bedrag-kerstcadeaus

De feestdagen komen steeds dichterbij en het wordt nu toch echt wel eens tijd om inkopen te gaan doen. Of je nu met of zonder wensenlijstje voor iemand op pad gaat, je moet zelf bedenken hoeveel geld je voor de ander kan besteden. Dit is soms best een lastige klus. Daarom is het handig om te weten wat stelletjes gemiddeld jaarlijks uitgeven aan kerstcadeaus.

Kerstcadeaus

Hoewel de feestdagen draaien om liefde, familie en samenzijn, mogen de cadeautjes onder de boom eigenlijk niet ontbreken. We houden ervan om onze dierbaren te verwennen en overspoelen met presentjes. Terwijl oma al maandenlang bezig is met het breien van de perfecte trui, bestel jij vanaf je laptop de leukste hebbedingetjes. Hoe je het ook aanpakt, we stoppen allemaal veel liefde in het uitkiezen van kerstcadeaus. Dan komt elk jaar dezelfde snijdende vraag weer terug; “Welk budget spreken we af?”. Het is nooit leuk om over geld te kletsen, toch is het belangrijk om hier goed over na te denken. Je gunt de ander alles in de wereld, maar dat laat onze portemonnee niet altijd toe. Ben jij daarom benieuwd hoe dat in andere huishoudens gaat? Dit bedrag geven stelletjes jaarlijks gemiddeld uit aan kerstcadeaus.

Gemiddeld bedrag dat stelletjes uitgeven

We betalen ons helemaal blauw om de feestdagen zo bijzonder mogelijk te maken. Van een prachtige nieuwe outfit en de meest verrukkelijke gerechten tot aan de kerstversieringen en de pakketjes in de schoorsteen. Sommigen hebben nu eenmaal een dure smaak, maar onthoudt dat het niet nodig is om je maandsalaris hieraan uit te geven. Het gaat om de liefde en het gebaar.

Om toch een beetje in te schatten hoeveel je kwijt zal zijn aan cadeautjes dit jaar, hebben we uitgezocht hoeveel andere lovers aan elkaar schenken tijdens de decembermaand. Stelletjes geven gemiddeld wel het bedrag van €165,- euro uit aan kerstcadeaus. Best een hoog, als je het ons vraagt!

Vrouwen besteden minder

Dit gemiddelde ligt voornamelijk zo hoog doordat de mannen niet van ophouden weten. Zij geven namelijk elk jaar zo’n €204,- euro uit aan hun liefje. Vrouwen weten misschien toch beter te budgetteren en spenderen €143,- euro tijdens de feestdagen aan presentjes. Hoewel we voor onze familieleden iets minder overhebben, mogen zij zeker niet klagen. Het gemiddelde bedrag dat we uitgeven aan onze familie tijdens deze dagen, ligt namelijk rond de €145,- euro. Iets minder, maar je kunt hier een hoop mooie items voor scoren.

Heb je zelf nog geen enkel idee wat je voor je lover, vriendinnen of familie moet kopen? Schiet vooral niet in de stress. Wanneer je een cadeautje krijgt is het meestal al goed door de liefdevolle gedachten die erachter zit. Toch kan jij erachter komen wat de ander heel graag wil hebben. Schakel zijn of haar familieleden of andere vriendinnen in. Vraag rond of probeer het op een subtiele manier te vragen. En als je het helemáál niet meer weet, dan kan je altijd onze kerstguides voor mannen en voor vrouwen gebruiken. 😉 Happy Hollidays!

Beeld: instagram @mariya_tih