Celebs

RTL maakt eerbetoon aan vader van Expeditielid Niek Roozen

Celine
niek-thijs-expeditie-robinson

De aflevering van Expeditie Robinson die gisteravond te zien was, was niet alleen heel spannend, maar ook verdrietig. Een van de deelnemers, Niek Roozen, vertelde voor het eerst dat zijn vader al vijf jaar ernstig ziek is. Daarom heeft RTL een eerbetoon gemaakt aan de vader van Niek.

Spoiler-alert!

Eerbetoon

Gisteravond was te zien hoe April de immuniteitsproef won en ervoor koos om samen met Niek en Ferry naar winnaarseiland te gaan. Er stond daar nog een verrassing op het drietal te wachten. Ze kregen namelijk allemaal nog een videoboodschap van hun geliefden. En voor Niek was dat een emotioneel moment.

Videoboodschap

De acteur kreeg een videoboodschap van zijn ouders. Hij vertelde dat zijn vader al vijf jaar ernstig ziek was en dat hij daardoor ook veel aan hem heeft gedacht sinds hij op het eiland is. “Je bent de hele dag door aan het denken. Ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed. Hoe zal het met papa gaan?” Ook vertelt Niek dat zijn vader heeft gezegd dat hij op hem zal wachten tot hij terug is. “Ik maak me hier dus niet zoveel zorgen over dat het slecht met hem gaat, maar ik hoop gewoon heel erg dat hij dat nog kan zien.”

Lees ook:
Strijd tussen Niek en Thijs borrelt in Expeditie Robinson: ‘Hij moet gewoon weg!’

Speciale compilatie

Maar de aflevering wordt nog emotioneler. Aan het einde van de aflevering is te zien dat de vader van Niek is overleden op 8 augustus 2022, drie weken voordat het programma is begonnen. Gelukkig hebben RTL en producent SimpelZodiak ervoor gezorgd dat hij alsnog wat van Niek’s Expeditie Robinson avontuur heeft kunnen zien. Ze hebben speciaal voor hem een compilatie gemaakt van Niek’s leukste momenten en alle prestaties die hij heeft behaald.

Voor Niek moet dit niet makkelijk zijn geweest. Gelukkig kreeg de acteur veel lieve reacties en steunbetuigingen van zijn fans. Op zijn Instagram Stories liet Niek weten dat het hem allemaal even te veel werd. “Zal morgen wel even wat meer context geven bij de uitzending. Bedankt voor al jullie lieve berichtjes. Merk dat het nu even iets te veel is.” Wij wensen Niek heel veel sterkte met dit verlies!

Beeld: videoland