Food

Dit is het recept voor overheerlijke churros gemaakt van gnocchi

recept-overheerlijke-churros-gnocchi

Dit bizarre recept is ongelofelijk lekker. Combineer twee fantastische gerechten en je krijgt de beste uitvinding voor dit komende najaar. Serveer het tijdens een spooky movie night of eet het lekker als tussendoortje op een regenachtige herfstdag. Dit moet je proeven!

Churros gemaakt van gnocchi

Houd het stil, want de Italianen worden gek als ze het horen. Wij hadden nooit verwacht om ‘churros’ en ‘gnocchi’ in dezelfde zin te gebruiken. But here we are! Deze overheerlijke (en toch wel beetje bizarre) snack is het beste tussendoortje van dit najaar. Het is warm, knapperig en het heeft de lekkere zoete smaak van kaneel. Wat wil je nog meer als het buiten aan het storten is? Na het volgen van dit recept heb je straks verrukkelijke churros gemaakt van gnocchi op tafel staan. Hoe gek het ook klinkt, jij en al je vrienden zullen nooit meer iets anders willen.

Dit is de perfecte snack voor de herfst en je kan het zo uitgebreid maken als je zelf maar wil. De gnocchi churros zijn al lekker zoet, maar het doet nooit kwaad om er nog wat chocolade overheen te drizzlen. Eet het als snack of serveer het met een bolletje vanille-ijs als dessert. Yummy!

Aan de slag!

Voordat we kunnen beginnen, maken we eerst een tripje naar de supermarkt. Je hebt voor dit recept gelukkig niet zoveel nodig.

  • 400 gram gnocchi
  • 1 theelepel (kokos)-olie
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels bruine of witte suiker

Recept

Nu je alles in huis hebt, is het tijd om te beginnen aan het recept voor deze bijzondere gnocchi churros. Je hoeft hier geen keukenprinses voor te zijn, het klusje is namelijk binnen een paar stappen geklaard.

Meng als eerste de gnocchi in een kom samen met 1 theelepel olie en 1,5 theelepel kaneel. Blijf roeren totdat er op elk stukje een gelijk laagje kaneel en olie zit. Wil je het nog ‘herfstiger’ maken, dan raden wij aan om nog een halve theelepel kaneel toe te voegen. Mmm!

Vervolgens doe je de gnocchi in het airfryer mandje en zet je deze op 200 graden. Na 15 minuten bakken zijn ze goudbruin en kan je ze eruit halen. Doe de 2 eetlepels suiker in een diep bord of een kom. Roer hier de hete gnocchi doorheen totdat er een royale laag aan suiker op zit. En voilà, je hebt een overheerlijk tussendoortje op tafel gezet. Smullen maar!

View post on Instagram
 

Ook als je geen airfryer hebt kan je dit recept volgen en de lekkere gnocchi churros maken. Draai de oven op 200-220 graden en controleer na 15 minuten hoe de snacks eruit zien. Doordat je het niet in een airfryer bereidt, kan het zijn dat ze wat langer de tijd nodig hebben.