Food

Recept! Zó maak je een heerlijke Frozen Espresso Martini

recept-frozen-espresso-martini

Wie houdt er nou niet van een overheerlijke Espresso Martini? In een korte tijd zijn de esma's enorm populair geworden en zijn ze er ontelbare varianten op verzonnen. Vandaag stellen we je voor aan de Frozen Espresso Martini.

Frozen Espresso Martini

Voor de échte Espresso Martini fans is het vast geen nieuws, maar het is morgen, op 15 maart, International Espresso Martini Day! Een officiële feestdag om deze heerlijke cocktail te vieren. Hoe leuk is dat?! Om alvast in de feeststemming te komen, hebben we een recept gevonden die perfect aansluit op deze bijzondere dag. De Frozen Espresso Martini is een variant van de originele esma, maar dan veel minder ‘waterig’ en altijd perfect van smaak.

Doordat je alle gekoelde ingrediënten in een mixer gooit, weet je altijd zeker dat de smaken goed zijn verdeeld en kan er weinig misgaan tijdens het bereiden. Het wordt elke dag weer wat warmer buiten en de zon begint langzamerhand weer terug te komen, dus deze ijskoude cocktail komt binnenkort vast wel van pas!

Lees ook:
Recept! Zo maak je een white chocolate passionfruit martini

Aan de slag!

Naast de voorbereiding, is het maken van de Frozen Espresso Martini zo gebeurd! Het is een super makkelijk recept en je maakt elke vriendin er heel blij mee die op bezoek komt 😉

Voordat we het stap voor stap aan je uitleggen, haal eerst de volgende ingrediënten in huis. Dit zijn de afmetingen voor één cocktail, dus vermenigvuldig de hoeveelheden als je er meer wil maken!

  • 50 ml espresso (koffie-ijsblokjes)
  • 30 ml Kahlúa of andere koffie likeur naar keuze
  • 30 ml wodka
  • Scheutje vanille siroop
  • Optioneel: koffie boontjes

Stap 1: Zet een bakkie koffie of een espresso (voor een sterkere koffiesmaak) en schenk ongeveer 50 milliliter over in een ijsklonten treetje. Zet deze rechtop in de vriezer en wacht totdat de ijsklontjes helemaal bevroren is en dan kan je verder naar stap twee!

Stap 2: Haal je zelfgemaakte koffie-ijsblokjes uit de vriezer en doe deze in een blender. Voeg hier de 30 milliliter Kahlúa en de wodka aan toe. Vervolgens schenk je er nog een scheutje vanille siroop bij en je bent klaar om de blender aan te zetten.

Stap 3: Nadat de blender alle grote stukken uit de mix heeft gehaald, is de cocktail klaar om over te schenken. Pak je mooiste cocktailglas erbij en giet de mix over. Voeg verder géén ijsblokjes meer toe! Het drankje is al koud genoeg en je wil niet dat de smaak ‘waterig’ wordt. Garneer het drankje met drie koffieboontjes bovenop het dikke schuim en voilà!

Maak de Frozen Espresso Martini morgen en proost op de leukste feestdag van het jaar!

View post on TikTok

Beeld: pinterest

Must reads 👀