Direct naar content
Lucy uit Tell Me Lies belt met Stephen.
Beeld: Tell Me Lies | Prime Video

Break-up season? Met déze vijf lifehacks verwijder je je ex helemaal van je telefoon

Met alle ‘uit-elkaar’-posts die de laatste tijd op social media voorbijkomen, lijkt het erop dat break-up season weer officieel is begonnen. Of je nu degene bent die een punt achter de relatie heeft gezet of juist degene bent die is achtergelaten: een break-up is nooit leuk. Vooral als je telefoon nog vol staat met foto’s, appjes en andere herinneringen van je ex, die je constant aan hem doen herinneren. Gelukkig zijn er een paar lifehacks op je telefoon die je helpen álles van je ex te verwijderen!

1. Zó verwijder je alle foto’s van je ex

Deze eerste hack saved je van het uren uitpluizen van je filmrol naar foto’s van je ex. De Foto’s-app op je iPhone maakt namelijk gebruik van gezichtsherkenning. Als je op de app klikt, ga je naar ‘Verzamelingen’ en scroll je naar ‘Personen en huisdieren’. Hier zie je mapjes waar alle foto’s en video’s te vinden zijn waar dezelfde persoon op staat. Vervolgens kan je dus het mapje van je ex aanklikken en met één klik alle foto’s selecteren en verwijderen.

2. Vergeet de screenshots niet

Nadat alle foto’s en video’s uit je galerij zijn verwijderd, blijven de screenshots van bijvoorbeeld gesprekken met je ex nog achter. Ook hier heeft iPhone een handig trucje voor. In de zoekbalk van de Foto’s-app kun je onderin de zoekbalk de naam van je ex typen. Je iPhone zoekt vervolgens door je fotobibliotheek naar screenshots waarin die naam voorkomt. Deleten die handel!

3. Laat je ex niet meer verschijnen bij je ‘voorgesteld’

De derde tip is vooral handig als je niet wilt dat je iPhone je telkens opnieuw aan je ex herinnert. Wanneer je bijvoorbeeld een leuke TikTok naar je bestie wilt sturen, kan je ex automatisch als suggestie verschijnen en dat wil je natuurlijk niet. Om dit op te lossen, houd je zijn contact ingedrukt en klik je op ‘Stel minder voor’. Hierdoor geef je aan je iPhone aan dat je deze persoon minder vaak als suggestie wilt zien.

4. Check jullie gedeelde wachtwoorden

Hebben jullie tijdens jullie relatie wachtwoorden gedeeld voor bepaalde apps of accounts? Dan is het verstandig om ook hier even naar te kijken. Open de Wachtwoorden-app op je iPhone en controleer bij al je gedeelde accounts of je ex er nog deel van uitmaakt. Als je op deze groepen klikt, kan je deze gemakkelijk verwijderen.

5. Voer een laatste check uit

Twijfel je of je écht alles van je ex uit je telefoon hebt verwijderd? Doe dan nog één laatste check. Open je iPhone en swipe je beginscherm omlaag, zodat je een zoekbalk te zien krijgt. Hier kun je de naam van je ex intypen en krijg je alle media te zien waar je ex nog in te vinden is. Zo weet je écht zeker of je alles van deze red flag hebt verwijderd.

Lees ook: Zo lang zou je na een break-up het beste single kunnen blijven