Lifestyle

WOW! Deze positieve effecten hebben vriendinnen op je gezondheid

Vriendinnen heb je niet voor even, die heb je voor het leven. Lekker samen shoppen, wijntjes drinken en diepgaande gesprekken voeren over jongens. Wat moesten we toch zonder onze beste vriendinnen? En nu blijkt dat onze vriendinnen ook nog eens veel positieve effecten hebben op onze gezondheid!

Vriendinnen hebben een positief effect op je mentale gezondheid

Maar hoe kan dat dan? Wij leggen het je uit!

Connecties zijn belangrijk

Voor mensen is het belangrijk om connecties te maken. Dat soort connecties hebben we net zoveel nodig als water, voedsel en zuurstof. Als we een gebrek hebben aan vaste relaties met anderen, dan wordt je al snel eenzaam. Dit kan vervolgens weer leiden tot depressies, persoonlijkheidsstoornissen en overmatig alcohol- of drugsgebruik.

Goed geheugen

Ook zorgen je vriendinnen ervoor dat je geheugen goed blijft. Tijdens een onderzoek aan de Northwestern University kwamen ze er namelijk achter dat oudere mensen met een sociaal leven beter dingen konden onthouden dan ouderen die zich eenzaam voelden en weinig connecties hadden.

Zelfvertrouwen

Verder zorgen je vriendinnen ook dat je zelfvertrouwen omhoog gaat. Je blijft jezelf namelijk versterken. Hierdoor wordt je ook weer hechter met je vriendinnen. Zo’n band is bepalend voor hoe je je voelt. Je komt sneller in een positieve spiraal terecht als je leuke dingen doet met de meiden.

Lees ook
Deze dingen herken jij sowieso als je al besties bent vanaf de basisschool

Fysieke gezondheid

En als laatste hebben je vriendinnen niet alleen invloed op je mentale gezondheid, maar ook je fysieke gezondheid wordt op een positieve manier beïnvloed. Mensen met weinig sociale contacten hebben vaker last van hart- en vaatziekten, een hoge bloeddruk of problemen met hun immuunsysteem. Dus binnenkort maar weer een wijntje doen met de meiden dan? 😉

Beeld: pinterest