Health

Om déze reden zou je juist wél moeten plassen onder de douche

plassen-onder-de-douche

De één doet het regelmatig, de ander moet er niet aan denken. Het is dan ook een eeuwig debat: moet je nou wel of niet plassen onder de douche? Daar hebben we nu ein-de-lijk antwoord op! Want het is dus juist heel gezond om te plassen onder de douche. En wij vertellen je waarom.

1. Het bestrijdt infecties

Niemand zit te wachten op een voetinfectie natuurlijk, maar als je er wel last van hebt, dan kan urine daar bij helpen. Het klinkt misschien een beetje smerig, maar dat valt best mee! Plassen onder de douche zorgt ervoor dat je huid beter vocht opneemt, waardoor je huid weker wordt en de schilfers los zullen laten.

2. Het is beter voor het milieu

Plassen onder de douche is ook veel beter voor het milieu. Normaal ga je natuurlijk altijd naar het toilet, waar je moet doorspoelen. Dit zorgt er natuurlijk voor dat je veel meer water gebruikt. Dus als je onder de douche gaat, bespaar je weer een keertje doortrekken. En die douche gaat toch wel aan, of je nou moet plassen of niet. Zo bespaar je dus heel wat water!

3. Het is desinfecterend

Ook dit klinkt misschien wat gek. Urine helpt namelijk om je wondjes schoon te maken. Natuurlijk is dit niet het geval als je een enorme wond op je been hebt, maar bij kleine wondjes zorgt urine ervoor dat het weefsel ontspant. En daardoor zal het ook sneller genezen.

4. Het is goed voor je huid

Als jij veel last hebt van uitslag of eczeem, zou plassen onder de douche ook wel eens dé oplossing kunnen zijn. Urine werkt hier namelijk heel goed tegen. Er zit een stofje in je urine, wat ook in sommige huidcrèmes zit. Als je hier last van hebt, zou je eens kunnen proberen of dit werkt. Baat het niet, dan schaadt het niet, toch? 🙂

Lees ook
Om déze reden moet je vaak plassen na het drinken van koffie

5. Het is goed voor je seksleven

Ja, plassen onder de douche is echt goed voor je seksleven! Nee, jullie hoeven echt niet samen in de douche te gaan plassen. Maar als je in je eentje plast onder de douche en je hier even bij squat, train je je bekkenbodemspieren om sterker te worden. Dit zal er weer voor zorgen dat je pijnlozere seks kan hebben, maar ook zullen je orgasmes intenser worden. Maar natuurlijk zou je je squats ook gewoon in de sportschool kunnen doen ;-).

Beeld: pinterest