Love

Dit zijn 7 originele date-ideeën voor Valentijnsdag!

date-valentijnsdag

Hoewel velen Valentijnsdag onzin vinden en zeggen dat je elke dag liefde naar de mensen om je heen moet uiten, vinden wij dat er niks mis is met het geven van een extra beetje aandacht aan je lover of je bestie. Op het gebied van dates willen we daarom iets origineels bedenken. Uiteten en naar de film gaan blijven altijd goede opties, maar dat hebben we al zo vaak gedaan! Wij vertellen je daarom 7 originele date-ideeën voor Valentijnsdag.

1. Game night

Nee we bedoelen natuurlijk niet dat dit de uitgelezen kans is voor lover om FIFA te spelen. Wij denken namelijk dat Valentijnsdag de perfecte gelegenheid is om samen nieuwe spellen uit te proberen. Of dit nou met je lover of je bestie is, het kan allemaal. Geef elkaar een spel cadeau en ga dit meteen spelen. Heb jij bijvoorbeeld al eens Dirty Seconds met je lover gespeeld? Dit is een variant van 30 Seconds, maar dan natuurlijk dirty. Een andere leuke optie is om samen zelf een spel te verzinnen.

2. Diner en film mét thema

We hebben het al gezegd, een romantisch diner en samen naar de bios is altijd een goede optie. Daarom hebben we nagedacht hoe we dit idee iets origineler kunnen maken. Enne, wij zijn er persoonlijk heel enthousiast over. Wat dacht je namelijk van een diner en film met een thema? Bepaal samen met je lover of bestie een thema voor de dag en zoek daarbij een restaurant en een film die daar perfect bij aansluiten. Bestaat dit niet? Organiseer dan je eigen diner en laat je van je beste kant zien in de keuken.

3. Wijn kroegentocht

Op kroegentocht gaan is waarschijnlijk de droom van iedere jongen, maar een relatie gaat over compromissen sluiten toch? Jij gaat daarom samen met je lover op wijn kroegentocht. The best of both worlds als je het ons vraagt. Voor de singles onder ons, klinkt een avondje met je bestie en een wijntje in jullie hand ook als een enorm goede optie. Maak samen een lijst met wijnbars waar jullie graag naartoe willen en bestel jullie favoriete wijntjes. 😉

4. Overdag daten

Bij een date denken we vaak aan iets leuks doen in de avond. Na een lange school- of werkdag sluiten jullie de avond af met een date, maar met Valentijnsdag gaan jullie het anders doen. Dit jaar nemen jullie namelijk een hele dag vrij, zodat jullie op date kunnen gaan overdag. Gewoon een dagje vrij nemen om simpelweg samen te zijn is al een feest op zich. Voor de planning kunnen jullie taken verdelen. De één bedenkt bijvoorbeeld wat jullie in de ochtend gaan doen, de ander in de middag, enzovoort. Zo verras je elkaar ook nog eens!

5. Breakfast in bed

Jij vindt Valentijnsdag wel leuk, maar stiekem ook heel veel gedoe. Denk daarom eens na over een klein maar toch origineel gebaar zoals het maken van een ontbijtje op bed. Haast je vooral niet uit bed op Valentijnsdag en geniet samen van het eten. Het is toch heerlijk om zo een dag te beginnen die bedoeld is om de liefde te vieren? Mocht je nog wat inspiratie willen? Dan hebben wij hier een paar lekkere en originele ontbijtjes voor je.

6. Samen brieven schrijven

Vaak zeggen we lieve dingen tegen elkaar, maar ons brein kan maar een bepaalde hoeveelheid informatie opslaan. Hoewel het enorm zonde is, gaan sommige lieve opmerkingen ook weer verloren in ons geheugen. Om dit te voorkomen hebben wij de perfecte date voor jullie in gedachten. Schrijf samen een brief. Neem even de tijd om op te schrijven wat je zo leuk vindt aan je partner of je bestie, schrijf hoe je de toekomst voor je ziet en schrijf wat je nog samen wil doen. Wanneer jullie klaar zijn mogen jullie de brieven met elkaar uitwisselen. Je kan er ook voor kiezen om meerdere brieven te schrijven die de ander op een specifiek moment mag openen, wees vooral creatief zullen we maar zeggen. Één ding is zeker, de liefde en waardering voor elkaar zal een enorme boost krijgen.

Lees ook:
Girls trip! Plan een wijnvakantie met je vriendinnen

7. Maak je beloftes waar

Wellicht heb je al meerdere keren gezegd dat je zo graag naar dat ene restaurant wil, maar vergeet je vervolgens te reserveren. Heel vervelend, want nu is er al geen plek meer. Dan maar weer naar dat ene restaurant waar jullie altijd naartoe gaan. Deze Valentijnsdag ga je dit niet laten gebeuren. Jij gaat namelijk dit jaar precies de dingen doen waarvan je zegt dat je ze altijd al eens wilde doen met je partner of je bestie. Of dit nou inderdaad een lekker eten bij een goed restaurant of een weekendje weg is, dat maakt niet uit. Jij gaat je dierbaren verrassen met datgene waar jullie steeds maar geen tijd voor hadden.

Beeld: pinterest