Health

Is het beter om ‘s ochtends of ‘s avonds te gaan sporten?

's ochtends-'s avonds-sporten-voordelen

We vragen het onszelf keer op keer opnieuw af: kun je beter je ochtend beginnen met een work out, of is het effectiever om 's avonds nog even wat beweging in je lichaam te krijgen door te sporten? 

Is het beter om ‘s ochtends of ‘s avonds te sporten?

Iedereen hoopt natuurlijk op een concreet antwoord op de vraag: ‘Is het beter om ‘s ochtends of ‘s avonds te sporten?’ Helaas moeten we je teleurstellen en je vertellen dat er gaan eenzijdig antwoord is. Een specifiek antwoord welke tijd gezonder is, is er niet. Wel kun je bepalen wat voor jou beter is, op basis van je doelen. Beide tijden brengen namelijk verschillende voordelen met zich mee.

Voordelen ‘s ochtends sporten

Is het jouw doel om wat kilo’s te verliezen? Dan is het voor jou ideaal om ‘s ochtends te sporten. Mensen die ‘s ochtends sporten – vooral cardio – hebben namelijk de rest van de dag minder snel honger en zitten sneller vol na elke maaltijd. Ook schijnt het dat ‘s ochtends sporten heel motiverend werkt en ervoor zorgt dat je jezelf net iets verder kunt pushen. Omdat je jezelf tot het gaatje kunt pushen is je work out ‘s ochtends vaak intensiever. Gemiddeld hou je het in de ochtend zo’n 20 minuten langer vol dan ‘s avonds! Ten slotte start je jouw dag met een killer work out en zit je boordevol energie.

Lees ook:
Science says: één uur sporten staat gelijk aan een glas rode wijn drinken

Voordelen ‘s avonds sporten

Als je ‘s avonds sport, kan het je helpen om beter te slapen! Dan moet je wel zorgen dat je niet al te laat gaat sporten. Onze drang om twee uur ‘s nachts onze fit-girl lifestyle op te pakken is dus niet ideaal voor de nachtrust. Er moet ongeveer drie uur tussen het einde van je work out en je bedtijd zitten. Dat is ideaal en zal ervoor zorgen dat je sneller in slaap valt, maar waarom? Nou, als je vroeg op de avond intensief sport zul je makkelijker in slaap vallen en dieper slapen! Daarnaast heb je ‘s avonds meer kracht, omdat je natuurlijk de hele dag al voedingsstoffen binnenkrijgt en in beweging bent. Als je krachttraining wilt doen, is ‘s avonds dus ideaal daarvoor! Reserveer ochtenden voor cardio en avonden voor krachttrainingen. Dat is over het algemeen de beste tijdsverdeling om te sporten. Sportse!

Bron: Women's HealthBeeld: Pinterest