Food

Red Velvet truffels: dit is hoe je ze maakt

Als er iets is waar wij gelukkig van worden, is het snacken. Het liefste in de vorm van chocolade of cake. Omdat een groot deel van ons zo langzamerhand een topchef is geworden vanwege de quarantaine, is dit recept makkelijk te doen. Red Velvet truffels, do we need to say more? Girlscene heeft het recept voor je. Bakkers klaar? Bakken maar.

Ingrediënten: 

– 300 gr kristalsuiker
– 3 eieren
– 250 gram roomboter (op kamertemperatuur)
– 1 el rode kleurstof
– 1 el cacaopoeder
– 200 gr bloem
– 125 ml karnemelk
– paar druppels vanille-extract
– snuf zout
– snuf bakpoeder
– 2 tl azijn
– 200 gr roomkaas
– 500 gr witte chocolade (gesmolten)
– 200 gr MonChou kaas

Heb je ook nooit genoeg van Red Velvet? Deze goddelijke pancakes kun je sowieso niet weerstaan. 

View post on Instagram
 

Dit is hoe je ze maakt:

→ Verwarm de oven voor op 175°C.
→ Mix de helft van de roomboter met de kristalsuiker.
→ Voeg één voor één de eieren toe en mix deze door het beslag.
→ Voeg nu het zout en vanille-extract hieraan toe en roer dit er ook doorheen.
→ Pak een kommetje en meng de cacaopoeder met de rode kleurstof.
→ Voeg dit toe aan het beslag en mix hier ook doorheen totdat het volledig is opgenomen.
→ Voeg dan de helft van de bloem en de helft van de karnemelk toe en meng dit door elkaar.
→ Voeg vervolgens de overige bloem en de karnemelk toe en mix tot een glad beslag
→ Meng nu de bakpoeder samen met de azijn en giet direct bij het beslag.
→ Mix nu alles voor twee minuten op de hoogste stand.
→ Giet het beslag in een ingevette bakvorm. 
→ Bak dit in de oven voor 40 minuten.
→ In de tussentijd ga je de topping maken.
→ Doe 175 gram witte chocolade in een kom en hang deze boven een pan met heet water om het te laten smelten.
→ Laat nu eventjes afkoelen, maar zorg ervoor dat het vloeibaar blijft.
→ Pak een kom en mix de overige roomboter glad. 
→ Voeg nu de roomkaas toe en mix dit tot een egaal mengsel. 
→ Giet de gesmolten chocolade hierbij en mix nogmaals, zet vervolgens aan de kant.
→ Haal de cake uit de oven en laat een poosje afkoelen.
→ Verkruimel nu de cake, terwijl dit nog in het bakblik zit en bewaar een handje in een kommetje.
→ Voeg nu de topping en de MonChou hieraan toe. 
→ Mix dit met een lepel tot alles gelijk verdeeld is. 
→ Scoop nu met een (ijs)lepel bolletjes uit het beslag en rol deze op tot ronde balletjes.
→ Smelt de overige witte chocolade, net zoals hiervoor, tot het vloeibaar is.
→ Dip nu de bolletjes in de chocolade. 
→ Besprenkel dit met het overige Red Velvet deeg voor een mooi effect. 
→ Laat afkoelen totdat de chocolade hard is geworden.

Ben je ook gek op Oreo? Dan is dit recept voor Oreo-truffels wat je zoekt. 

Bron: soyummy.com, kookmutsjes.com | Beeld: iStock