Food

Recept: appeltaartnacho’s met karamel en slagroom

Wat kunnen er toch heerlijke combinaties gemaakt worden van lekker eten… Dit keer hebben wij een hele aparte, maar tegelijkertijd ook lekkere combo namelijk: appeltaart samen met nacho’s. Waarschijnlijk was je hier zelf als appeltaartliefhebber nooit opgekomen. Maak maar ruimte op je receptenlijstje, want dit wordt jouw nieuwe favoriet als jij van appeltaart houdt! Lees snel verder, want wij leggen je uit hoe je precies aan de slag moet gaan. 

Appeltaartnacho’s met karamel en vanilleslagroom 

Tijdens het dwalen over het internet kwamen we iets geweldigs tegen: appeltaart nacho’s. Op meerdere websites hebben we het inmiddels gespot, waaronder op OhMyFoodness. Dit klinkt niet alleen fantastisch, maar zo smaakt het ook. Dit wordt het ineuwe recept voor verjaardagen, als je het ons vraagt. Wat heb je nodig en hoe ga je te werk? Wij leggen het je uit:

Ingrediënten appeltaartnacho’s voor de kaneelchips:

✓ 2 grote tortillawraps
✓ 30 gram gesmolten boter 
✓ 150 gram kristalsuiker
✓ 1,5 eetlepel kaneelpoeder

Ingrediënten appeltaartnacho’s voor de appel:

✓ 2 appels in kleine blokjes
✓ 1 eetlepel kristalsuiker
✓ 1 theelepel kaneelpoeder

Ingrediënten appeltaartnacho’s als topping:

✓ 125 milliliter slagroom
✓ 1 eetlepel kristalsuiker
✓ 1 vanillepeul
✓ Scheutje citroensap

Watch on YouTube

Appeltaart nacho’s bereiden

1. Verwarm de oven op 200°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
2. Gooi de kaneelpoeder samen met kristalsuiker in één kom.
3. Pak de tortillawraps en smeer eerst één kant in met gesmolten boter en bestrooi het met de kaneelsuiker. Doe dit met beide kanten van de tortilla. 
4. Snijd de tortilla’s in driehoekige vormen. Tip: snijd de tortilla in vijf stukken en begin daarna die strengen in driehoekjes te snijden. 
5. Verspreid ze goed over de bakplaat.
6. Laat de nacho’s tien tot twaalf minuten in de oven zitten. Draai ze halverwege de tijd om naar de andere kant. Laat ze goed afkoelen als je ze eruit haalt. 
7. Schil de appels. Haal de klokhuizen eruit en snijd de appel in kleine blokjes. 
8. Doe de appelblokjes in een kom en voeg het citroensap en de resterende suiker en kaneel toe. 
9. Tijd om ze te bakken. Bak de appelblokjes in een pannetje totdat de nacho’s (kaneelchips) klaar zijn om uit de oven te halen. 
10. Doe een beetje boter in de pan en leg de appelblokjes erin. Zet hem op middelhoog vuur. Dit duurt ongeveer drie minuten. Draai ze regelmatig om.
11. Terwijl de appelblokjes bakken kan je beginnen aan de vanilleslagroom. Klop hiervoor de vanillemerg samen met de slagroom, totdat het goed romig is.
12. Voeg kristalsuiker toe tijdens roeren van de slagroom.
13. Leg de krokante kaneelchips op en leg hier de warme appelblokjes overheen. Leg een flinke lepel van de vanilleslagroom bovenop. Maak het eventueel af met karamelsaus. Eetsmakelijk en vergeet natuurlijk niet te genieten :-)!

Ben je al dat bakken een beetje zat of heb je misschien wel helemaal geen oven? Bekijk hier 5 heerlijke baksels zonder oven. 

Bron: OhMyFoodness.nl | Beeld: iStock