Films & Series

Dit zijn de 10 meest romantische films op Netflix

kerstfilms-netflix

Een genre waar we nooit genoeg van kunnen krijgen is romantiek. Kan jij je daar ook wel bij aansluiten? Dan zijn dit de 10 meest romantische films op Netflix, die je absoluut gezien moet hebben!

1. Love Actually

We beginnen maar even lekker on theme met een sappige kerstfilm. Perfect voor deze tijd van het jaar! Love Actually is een mega romantische film, die het verhaal van acht verschillende koppels volgt. Allemaal hebben ze hun eigen problemen, wat dan ook weer de meest romantische oplossingen vraagt. Een absolute must om te kijken, dus!

Watch on YouTube

2. De Bridget Jones franchise

Oké, to be fair is dit niet een film, maar een hele franchise. Er zijn namelijk drie Bridget Jones films te zien en ze staan allemaal op Netflix! Deze kun je dus lekker bingen. Begin bij Bridget Jones’ Diary, daarna Bridget Jones: The Edge of Reason en als laatste Bridget Jones’ Baby. Hier kun je dus een hele avond voor vrijboeken. Heerlijk!

Watch on YouTube

3. What’s Your Number?

Je kent de angst vast wel: wat nou als je de ware al hebt gedate, maar je ‘m ook weer hebt gedumpt? Het is iets waar iedereen van tijd tot tijd wel eens over heeft nagedacht. Hier maakt Ally zich ook zorgen om, dus met behulp van haar – lichtelijk arrogante – buurman spoort ze haar 19 exen op, zoekend naar de ware liefde. Dit is een geweldige romcom, die iedereen gezien moet hebben!

Watch on YouTube

4. The Age of Adaline

The Age of Adaline is een echte klassieker die niet mag ontbreken uit dit lijstje. Deze film gaat over Adaline, wie al meer dan honderd jaar leeft. Dit moet ze geheim zien te houden, maar wanneer ze verliefd wordt, blijkt dit moeilijker dan gedacht. Grote kans dat je deze film al een keer hebt gezien, maar het kan nooit kwaad om ‘m nog een keer te kijken.

Watch on YouTube

5. Step Up

Hou jij wel van een goeie dansfilm? Dan moet je Step Up ook zeker kijken. Deze film volgt het verhaal van Tyler en Nora, die elkaar ontmoeten op Maryland School of Arts. Zij is een studente, hij voert een werkstraf uit. Het is een relatie die eigenlijk niet mag ontstaan en dat is juist het mooie van de film.

Watch on YouTube

6. Love & Other Drugs

In Love & Other Drugs spelen de geweldige Anne Hathaway en Jake Gyllenhaal. In deze film volgen we het verhaal van een farmaceutische verkoper, die verliefd wordt op een vrouw met beginnende symptomen van Parkinson. Dit zet alles in perspectief en het is een prachtige film, die je zeker gezien moet hebben.

Watch on YouTube

7. Friends With Benefits

Wat moet je doen als het je maar niet lukt om een vaste relatie te vinden? Dan is een friends with benefits helemaal niet zo’n gek idee. Dat besluiten Jamie (Mila Kunis) en Dylan (Justin Timberlake) ook eens uit te proberen. Puur fysiek, niks meer. Hoe lang houden ze dit vol?

Watch on YouTube

8. Eat Pray Love

Wanneer Liz gaat scheiden van haar man, besluit ze haar hele leven om te gooien. Ze reist de wereld rond, op een zoektocht naar lekker eten, spiritualiteit en de ware liefde. Dit is echt zo’n klassieker die niet mag ontbreken van je kijklijstje!

Watch on YouTube

9. Falling Inn Love

Gabriela is een echt stadsmeisje, maar laat dit alles achter zich wanneer het uitgaat met haar vriend en ze een oude herberg koopt in Nieuw Zeeland. Het pand heeft potentie, maar er moet nog wel heel wat aan gebeuren. Hiervoor schakelt ze hulp in van een – mega knappe – aannemer. Gedurende film zien we ze verliefd op elkaar worden en dit is één van de meest romantische films op Netflix!

Watch on YouTube

10. Love, Guaranteed

Wanneer een advocate een zaak aanneemt, van een knappe man die een datingsite probeert aan te klagen. Deze site garandeert namelijk dat je de ware liefde vindt, maar so far heeft hij nog geen geluk gevonden. Leidt de datingsite er dan alsnog indirect toe dat hij tóch de ware vindt?

Watch on YouTube