Lifestyle

Dit waren de meest populaire geurkaarsen van 2022

populaire-geurkaarsen

We kunnen maar niet genoeg krijgen van al die geurkaarsen. Er zijn nou eenmaal honderden verschillende kleuren, vormen en geuren te vinden die we allemaal een keer geprobeerd willen hebben, maar welke geurkaarsen waren onze favoriet? Dat heeft Candle Collection voor ons uitgezocht. Dit waren namelijk de meest populaire geurkaarsen van het jaar 2022.

Maar hoe is deze lijst dan samengesteld? Candle Collection heeft honderden online reviews over kaarsen geanalyseerd en gecombineerd met hun expertise over designs van kaarsen, het aantal branduren, materiaal en natuurlijk de geuren.

1. Yankee Candle Christmas Magic

Ten eerste waren we gek op de geur van kerstmis in huis en vonden we de Yankee Candle Christmas Magic de beste optie, omdat deze aroma’s van balsen, dennen, berk en eucalyptus bevat. Naast de lekkere geur staat de kaars mooi in je kamer en draagt hij bij aan de kerstsfeer. De kaars heeft een levensduur van maar liefst 150 branduren! Daar heb je lang plezier van.

2. Cartello Home Croco Goud Leer Flamma

In 2022 vonden we naast lekkere geuren natuurlijke materialen ook heel erg belangrijk. Denk aan kaarsen gemaakt van zuivere bijenwas zoals de Cartello Home kaarsen. In het bijzonder waren we fan van de geurkaars Cartello Home Croco Goud Leer Flamma. Aangezien deze kaars gemaakt is van zuivere bijenwas zorgt deze voor een licht zoete geur met een vleugje honing. Ook verwijderd deze kaars vieze luchtjes in huis. De kaars mag dan wel aan de prijzige kant zijn, maar dat komt doordat deze kaars veel branduren heeft en ook helemaal biologisch is.

3. Voluspa Baltic Amber

In 2022 waren we gek op kaarsen die geurnoten van Amberhars, Vanille Orchidee en Sandelhout bevatten. Deze geuren zorgen namelijk voor een redelijk kruidige aroma met een vleugje zoetigheid. Naast deze geuren vinden we het design van de geurkaarsen die we in huis halen heel belangrijk. Daar hebben we dan ook wat geld voor over. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de kaarsen van Voluspa betaal je niet voor de branduren, maar echt voor het design, de duurzame en milieuvriendelijke productie en de heerlijke geur.

4. WoodWick Lavender Vanilla

Het design van een kaars is dus erg belangrijk, maar ook willen we graag dat onze kaarsen natuurlijk en duurzaam zijn. Maar dat niet alleen. Ook het aantal branduren en de lekkere geur van de kaars spelen een belangrijke rol. En deze kaars die bewijst dat maar weer! Vooral geuren die ons lichaam laten ontspannen zijn momenteel heel populair. Deze kaars van WoodWick met de geur van lavendel en een vleugje munt is daar een goed voorbeeld van. Deze combinatie van geuren zorgt ervoor dat je huis ruikt naar een dagje in de spa waar je heerlijk tot rust kan komen. Daarnaast heeft deze kaars een houten lont waardoor je op de achtergrond een knisperend geluid hoort.

 

5. JANZEN Scented Candle Skin 90

Eerlijk is eerlijk, de meeste kaarsen die we tot nu toe besproken hebben zijn behoorlijk prijzig, maar daar krijg je kwaliteit voor terug. Echter stopt onze zoektocht naar koopjes nooit en heeft men het afgelopen jaar hun favoriet gevonden. Een geur waar je blij van wordt in combinatie met een prijs die lief is voor de portemonnee. We hebben het over de JANZEN Scented Candle Skin 90. De geuren van kersenbloesem en frisse lelie zorgen voor een opgewekte en vrolijke sfeer en natuurlijk een heerlijke geur die je lang blijft ruiken. Het beste van alles, deze kost maar €11,95!

6. Voluspa Mokara

Het merk Voluspa is waarschijnlijk iets minder bekend bij de meeste mensen, maar is zeker niet minder lekker. Dat blijkt namelijk uit de populariteit van deze kaars. Urenlang kan je genieten van de aroma’s van Mokara Orchidee, Witte Lelie en Sprin Moss. Daarmee behoort de Voluspa Mokara tot de kruidige geurkaarsen. Alle kaarsen zijn op een duurzame en ecologische manier geproduceerd. Natuurlijk betaal je daar ook voor, maar bijkomend krijg je een glas met een prachtig design die je nog kan hergebruiken als vaasje of opbergpotje. Een echt win win!

Lees ook:
Dit zijn de 10 populairste cocktails ter wereld

7. The Ritual of Sakura Scented Candle

Een bedrijf die bij ons allemaal bekend staat om de lekker geurende producten is natuurlijk, Rituals. Daarom konden de Rituals kaarsen niet ontbreken in deze lijst van meest populaire geurkaarsen. Wat blijkt, menig mens is het hiermee eens, want het merk is al jaren erg populair. Wij zijn voornamelijk fan van de The Ritual of Sakura Scented Candle met de geur van kersenbloesem en rijstmelk. Een heerlijke zachte geur met een vleugje zoet. Tenslotte heeft de kaars onze lievelingskleur, roze!

 

Beeld: pinterest