Love

Situationship? Dit is hoe je het verschil tussen lust of liefde herkent

lust-of-liefde

Ben jij head over heels verliefd, maar vraag je je af of het echt liefde is of gewoon een tijdelijke bedwelmende lust? Girl, wij hebben het antwoord voor je! In dit artikel onthullen we hoe je het verschil tussen lust en liefde kunt herkennen. Ontdek de geheime signalen die jou vertellen of hij de ware is of gewoon een vluchtige flirt.  

Lust

Heb je het gevoel dat je relatie alleen draait om lust? Hier zijn een paar signalen die daarop kunnen wijzen:

  • Jullie praten nauwelijks, en alle communicatie verloopt voornamelijk via fysiek contact. Het is leuk om avontuurtjes tussen de lakens te hebben, maar is dat echt alles wat je wilt?
  • Als de relatie gebaseerd is op lust, dan is er weinig interesse in hoe jij je voelt, wat je doet en wat jouw normen en waarden zijn. Het draait alleen om het fysieke aspect.
  • Samen ontbijten zit er niet in. Het liefst ben je zo snel mogelijk weer weg, of word je zelfs de deur uit gestuurd. Er is geen behoefte aan meer dan alleen de intimiteit.
  • Krijg je alleen ‘s avonds of ‘s nachts appjes? En zijn deze berichtjes altijd gericht op het regelen van een bootycall? Dan kan dat een teken zijn dat het puur om lust gaat.
  • Neem eens een eerlijke blik op je eigen gevoelens. Is alles gebaseerd op aantrekkingskracht? Kijk je niet verder dan dat en weet je eigenlijk niet zo goed wie de ander echt is?
  • Jullie zien elkaar alleen als het tijd is voor sexy time, en daarbuiten lijkt niemand interesse te hebben. No thanks!

Als deze signalen bekend voorkomen, dan kan het tijd zijn om na te denken over wat jij echt wilt in een relatie. Lust is belangrijk, maar er moet ook ruimte zijn voor emotionele verbinding en respect natuurlijk.

Liefde

Ben je benieuwd of het wel meer liefde dan lust is? Check hieronder of het liefde is:

  • Als jullie echte gesprekken hebben, over het leven en jullie diepste gevoelens, dan is dat al een goed teken. Het gaat niet alleen om de fysieke aantrekkingskracht, maar ook om de emotionele connectie.
  • Enne, wat dacht je van activiteiten buiten de slaapkamer? Als jullie samen dingen doen zoals wandelen, koken of een film kijken, dan is dat een teken dat jullie tijd met elkaar willen doorbrengen.
  • Natuurlijk is het belangrijk dat jullie om elkaar geven. Of het nu kleine gebaren zijn zoals een lief berichtje sturen of elkaars hand vasthouden in het openbaar, het laat zien dat er echte genegenheid is.
  • Maarre, laten we vooral niet vergeten dat communicatie key is! Als jullie open en eerlijk met elkaar hebben gesproken over jullie gevoelens en op dezelfde pagina zitten, dan kan je gerust stellen dat er meer dan lust in het spel is.

Dus als je je afvraagt of het meer liefde dan lust is in jullie situationship: kijk naar deze signalen en luister naar je hart!

Beeld: Netflix