Lifestyle

Wil je weten! Dit zijn de leukste musea in Nederland

musea-nederland

Zin om een dagje op stap te gaan? Dan is een museum bezoeken de perfecte bezigheid. Het is vaak niet alleen super leuk, maar je steekt er ook vaak wat van op. Wij hebben de leukste musea van Nederland op een rijtje gezet voor je. Have fun girls!

1. Upside down Amsterdam

Het Upside down museum in Amsterdam is het grootste interactieve Instagram-museum van Europa. Het heeft 25 prachtig gestylde zalen en je ervaart tijdens je bezoek een unieke mix van museum, pretpark, nachtclub en picture perfect achtergronden. Een ding is zeker: jij kunt na je bezoek weer een tijdje vooruit op de gram.

De tekst gaat verder onder de post

View post on Instagram
 

2. NXT museum

Het NXT museum in Amsterdam is het eerste museum in Nederland dat zich volledig richt op mediakunst. Het museum heeft grootschalige, digitale kunstinstallaties die je een nieuwe kijk geven op de media en je zintuigen op scherp zetten. Media is de kunst van morgen en vandaag.

De tekst gaat verder onder de post

View post on Instagram
 

3.Naturalis

Een bezoek aan Naturalis in Leiden is een combinatie van zien, doen en beleven. In het indrukwekkende museum ontdek je meer over het leven op aarde in de prehistorie, ijstijd en de oerkrachten van onze aarde. Je maakt kennis met allerlei planten en dieren, en in de gallerei van opgezette dieren sta je oog in oog met een Afrikaanse olifant en T. rex Trix.

De tekst gaat verder onder de post

View post on Instagram
 

4. Corpus

In het Corpus Museum in Leiden maak je een reis door de mens. Dit spectaculaire museum ziet er al vanaf de buitenkant uit als een mens en je zult tijdens je bezoek zien, voelen en horen hoe je lichaam werkt. Het is een leuke maar leerzame beleving en het prikkelt je zintuigen. Als je de laatste zin niet snapt moet je zeker een bezoekje gaan brengen aan Corpus 😉

De tekst gaat verder onder de post

View post on Instagram
 

Lees ook
New hotspot: er opent een volledig roze beachbar in Amsterdam

5. Het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is het bekendste museum van Nederland en ligt in het centrum van Amsterdam. De kunstcollectie van het Rijksmuseum bestaat onder andere uit schilderijen van Rembrandt, Vermeer en Hals. Het biedt een overzicht van de Nederlandse kunst in de 17e eeuw en er komen maandelijks nieuwe tentoonstellingen bij. Ook heeft het Rijksmuseum een geweldig restaurant waar je de sterren van de hemel kan eten.

De tekst gaat verder onder de post

View post on Instagram
 

6. Het Anne Frank huis

Als je een Nederlander bent moet je weten wie Anne Frank is. Ze heeft tijdens de tweede wereldoorlog een dagboek geschreven toen ze ondergedoken zat in een achterhuis. Dit museum bevindt zich in dat achterhuis en je krijgt een kijk in het leven, het dagboek en het Achterhuis van Anne Frank. Het is een absolute must see!

De tekst gaat verder onder de post

View post on Instagram
 

Lees ook:
Spotted: hier kun je schommelen aan de grachten in Amsterdam

7. MuZIEum

Het MuZIEum in Nijmegen is wel een heel bijzonder museum en een ervaring die je niet eerder hebt meegemaakt. In dit museum ervaar je hoe het is om helemaal niets te kunnen zien. Je word tijdens deze ervaring geblinddoekt en zult dus moeten horen, ruiken en voelen terwijl je word rondgeleid. Terwijl jij het dagelijks leven of de stad van de liefde ontdekt in het pikkedonker, vertellen de gidsen over het leven zonder zicht, hoe zij dingen ervaren én oplossen.

View post on Instagram
 

Beeld: pinterest