Celebs

Dit zijn volgens de wetenschap de 10 knapste mannen ter wereld

knapste-mannen-ter-wereld

Iedereen heeft een ander type, maar we kunnen het wel eens zijn dat er héél wat hotties rond lopen. Dit zijn volgens een wetenschappelijk onderzoek de tien knapste mannen ter wereld op dit moment!

Golden Ratio

Het is een subjectief onderwerp dus hoe kan de wetenschap bepalen wie er knap is en wie niet? We leggen het je uit! Het gaat om verschillende verhoudingen in iemands gezicht wat hem of haar knap maakt. Met dit onderzoek wordt gekeken wat men over het algemeen aantrekkelijk vindt.

De wiskundige berekening die ze hierbij gebruiken heet de Golden Ratio. Dit fenomeen heeft te maken met de afstand tussen de ogen en wenkbrauwen, de symmetrie in iemands gezicht en nog veel meer. Een belangrijk persoon betrokken bij dit onderzoek is Julian De Silvia, een plastisch chirurg die dus heel goed weet wat mooi is en wat niet. De lijst is dus niet gebaseerd op persoonlijke voorkeur, maar puur op een wiskundige formule. Interesting!

10. Ryan Gosling

Op nummert tien staat, Ryan Gosling. De Canadese acteur kennen wij voornamelijk uit de film The Notebook natuurlijk! Elk meisje zwijmelde weg als Ryan weer in beeld kwam. We love him! Hij heeft de hele mooie score van 87,48% gekregen volgens de Golden Ratio.

9. Kayne West

Naast dat hij een enorm ego heeft, blijkt hij ook nog eens een enorm goede score te hebben. Met zijn score van 87,94% scoort hij nét iets hoger dan Ryan en is hij de negende in het rijtje van knapste mannen in de wereld. Had jij deze verwacht in het rijtje?

8. Idris Elba

Als je van actiefilms houdt dan heb je deze knapperd vast wel eens voorbij zien komen. Idris Elba is volgens velen, en dus ook volgens de wetenschap een mooie verschijning om te zien! Zijn score is 88,01% en beland hiermee op de achtste plek!

Lees ook:
Oe la la! Dit zijn de tien knapste sporters van eigen bodem

7. David Beckham

Deze handsome voetballer hadden we allemaal wel verwacht in dit rijtje! David Beckham is in 2013 gestopt met zijn sportieve leventje als professioneel voetballer, maar dat is niet te zien! Wij snappen Victoria wel, what a catch! Hij eindigt met een score van 88,96%.

6. Hugh Jackman

Deze geweldige acteur kennen wij van X-men en The Greatest Showman, bij beide zetten hij een spectaculaire performance neer! Niet alleen een mooi koppie dus, maar ook nog eens goed in zijn vak. De Golden Ratio geeft hem een score van 89,64%, bijna een 9 dus!

5. George Clooney

Wauw! We zijn op de helft van de lijst en je merkt wel dat de mannen steeds knapper worden. Een paar jaar terug stond Clooney zelfs nog op nummer 1, helaas is hij ingehaald en staat hij met 89,91% op de vijfde plek. Ondanks dat hij de oudste is uit het lijstje, vinden wij hem nog steeds super hot!

4. Brad Pitt

Vroeger de crush van alle vrouwen en he’s aging like fine wine! Nog steeds ziet Brad er amazing uit en het is dan ook geen verrassing dat de acteur zo hoog in het rijtje staat. Hij is nog steeds hartstikke actief in Hollywood en zorgt voor een glimlach bij iedereen als hij op het grote scherm verschijnt. Pitt krijgt een score van wel 90,51%!

Lees ook:
Oeh la la! Dit zijn de 7 knapste zangers van Nederland

3. Bradley Cooper

Cooper heeft al heel wat films op zijn naam staan, maar het publiek werd pas echt wild toen hij schitterde in A Star is Born. Deze handsome man komt met de welverdiende score van 91,08% op de derde plek te staan! Oeh la la.

2. Henry Cavill

Our handsome superhero, Henry Cavill, heeft de tweede plek gehaald van knapste man ter wereld met een score van 91,64%. We vinden het helemaal niet vervelend om te horen dat er wéér een nieuwe Superman-film aan komt met Cavill in de hoofdrol. Hot!

1. Robert Pattinson

Here we are, aangebroken bij de nummer 1 van de lijst. Robert Pattinson is volgens wetenschappelijk onderzoek dus de knapste man ter wereld! Hij krijgt een score van wel 92,15%, wow! De knappe Twilight-vampier heeft weinig introductie nodig. We’re in love! Wij zijn het wel met de ranking eens, jullie ook?

Beeld: pinterest

Must reads 👀