Fashion

Deze kleding kun je het beste dragen bij tropische temperaturen

kleding-tropische-temperaturen

Het is altijd lastig om te bepalen wat je gaat dragen als het buiten bloedheet is. Want hoe zorg je ervoor dat je zo koel mogelijk blijft? Girlscene to the rescue! Want déze kleding kun je het beste dragen tijdens tropische temperaturen. 

Met déze kledingtips hou je het hoofd koel tijdens deze warme dagen

We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Lichte kleuren

Als het warm buiten is, is de kleur van je kleding heel belangrijk. Vaak denken we dat lichte kleuren dragen dan de oplossing is, maar dat is dus niet waar! Lichte kleding weerkaats het licht van de zon en donkere kleding absorbeert deze. Maar warmte kom niet alleen van de zon, maar ook van ons lichaam.

Lichaamswarmte

Als je dus lichte kleren draagt op een warme zomerdag, wordt je lichaamswarmte weer teruggekaatst naar je lichaam. Hierdoor heeft je lichaam meer moeite om zich af te koelen. Daarom kan je als je van plan bent om de hele dag naar buiten te gaan beter voor een zwarte outfit kiezen.

Bescherming tegen de zon

Ook zijn stoffen heel belangrijk voor je lichaamstemperatuur. Je lichaam heeft geen kleding meer nodig als het boven 25 graden is om zichzelf warm te houden. Maar kleding dragen we ook om ons te beschermen tegen de zon. En ook omdat het een beetje raar staat als je in je blootje over straat gaat ;-).

Lees ook
Handige tips om heerlijk te kunnen slapen tijdens deze warme nachten

Katoen

Draag tijdens tropische temperaturen vooral lichte stoffen. Denk daarbij aan katoen, linnen of een lichte wolsoort. Katoen is een goede keuze omdat het hitte niet opvangt en het vocht laat wegtrekken. Vermijdt synthetische stoffen zoals polyester en viscose. Deze stoffen laten namelijk geen lucht door en zorgen daarom voor zweetplekken. En dat willen we natuurlijk niet!

Beeld: pinterest