Lifestyle

Wil je hebben! Déze tien handige kamerplanten fleuren jouw kamer op

handige-kamerplanten

Kamerplanten die nooit doodgaan en ook nog eens sfeer in huis brengen, ideaal toch?! Als jij de persoon bent die haar planten altijd verwaarloost en na een paar dagen alweer weg kan gooien, dan zijn deze kamerplanten voor jou gemaakt!

Tien kamerplanten die jouw kamer opfleuren

Verschillende kamerplanten die een functie hebben éen sfeer brengen in jouw kamer!

Haal verse lucht naar binnen

Iedereen houdt van frisse lucht in huis, maar als het voor de zoveelste keer weer regent of als het te warm of koud is buiten, dan zet je de ramen liever niet open. Deze zuiverende kamerplanten reinigen de lucht in jouw kamer:

Oosterse Wingerd, Hedera Helix (klimop), Dracaena Marginata en de Ficus Robusta, ook wel de rubberplant genoemd. De laatste van dit rijtje is ook erg makkelijk in onderhoud. De plant kan goed staan op een plek met weinig licht én heeft weinig water nodig. Win-win, dus!

Ideaal voor de donkere hoeken van het huis

Naast de rubberplant, zijn er nog veel meer planten die weinig licht nodig hebben en dus niet zo snel doodgaan. We hebben het over de schaduwplanten. Als je een donker hoekje wilt opvrolijken of gewoon weg te weinig ramen in huis hebt, schaf dan een van deze planten aan:

De tropenplant Isabella de Calathea, Zamioculas (net zo makkelijk als een cactus!) en de prachtige Aglaonema Silver Bay. Dit is een grote jongen met enorme bladeren, perfect om een ongezellige hoek mee op te vrolijken!

Lees ook
Waarom mensen die altijd planten dood laten gaan fantastisch zijn

Deze planten krijgt niemand dood

Ben jij iemand die elke maand weer nieuwe kamerplanten moet aanschaffen, dan zijn deze parels echt wat voor jou. Ze hebben weinig tot geen onderhoud nodig en kunnen weken zonder water!

De Spathifyllum, lepelplant, geeft zelf aan wanneer die water nodig heeft. Hoe handig is dat?! Deze kanjer kan wekenlang zonder water en zal een beetje gaan hangen als ‘ie dorst heeft. Wanneer de lepelplant water heeft gehad, bloeit die weer helemaal op!

Ook de Drakenbloedboom is perfect voor iemand met een druk leven, net zoals de Aloë Vera. Niemand die dit plantje niet kent, maar wist je ook dit de voorbeeldigste kamerplant van allemaal is. Weinig of veel licht, af en toe water, het maakt allemaal niet uit!

Beeld: Pinterest