Health

Dit is waarom in een jacuzzi gaan goed is voor je gezondheid

jacuzzi-goed-voor-gezondheid

In zo’n warme bubbelende jacuzzi stappen, daar heeft iedereen natuurlijk wel zin in. Maar wist je dat een jacuzzi nemen ook heel goed is voor je gezondheid? Wij zetten de 8 gezondheidsvoordelen van een jacuzzi voor je op een rijtje. 

1. Egale huid

Een jacuzzi kan ervoor zorgen dat je huid verbetert. Door de hoge temperaturen van het water gaan je poriën namelijk beter openstaan, daardoor zal vuil en andere bacteriën je huid makkelijker kunnen verlaten. En je huid zal daardoor aanzienlijk verbeteren.

2. Anti-stress

Als jij in een jacuzzi gaat zitten, zal je meteen meer ontspannen zijn. Na een lange schooldag of een heftige work-out zorgt de jacuzzi ervoor dat je hier wel even van bij kunt komen. Heerlijk relaxen in het bubbelende water. Je stress en spanning neemt af, en dit is natuurlijk goed voor je.

3. Bloedcirculatie

Een jacuzzi zorgt ook voor een betere bloedcirculatie. Heb je last van een slechte circulatie? Dan is het sowieso even handig om naar je levensstijl te kijken. En een jacuzzi kan hier een kleine bijdrage aan leveren. Het relaxende warme water stimuleert de bloedstroom in jouw lichaam, waardoor de circulatie dus zal verbeteren.

Lees ook:
Wil je! Zo bouw je een unieke eigen hot tub in je achtertuin

4. Minder spierpijn

Spierpijn wordt veroorzaakt door verschillende dingen. Sporten natuurlijk, maar ook spanning en stress kunnen spierpijn veroorzaken. De oplossing? Een jacuzzi! De warmte van het water kan de spierpijn namelijk verminderen. In het water ervaar je een bepaalde gewichtsloosheid, waardoor je spieren even niet zo veel werk hebben en volledig kunnen ontspannen.

5. Betere nachtrust

Verder zorgt een jacuzzi ook voor een verhoogde lichaamstemperatuur. Dit zal je gaan helpen bij het slapen. Stap daarom ongeveer twee uur voor bedtijd in een jacuzzi, daar wordt je sowieso lekker rozig van. Je slaap verbetert en je zal uitgerust wakker worden.

6. Bloedsuiker

Ook je bloedsuiker kan je verlagen door regelmatig de jacuzzi in te gaan. Heb je een té hoge bloedsuikerspiegel? Dan kan dit verschillende klachten opleveren, en dat willen we natuurlijk niet. Stap daarom eens vaker in de jacuzzi en ontspan!

7. Pijn vermindering

Het warme water van een jacuzzi stimuleert ook de aanmaak van het hormoon endorfine. Dit is een stofje dat er voor zorgt dat je minder fysieke pijn ervaart, en je gelukkiger voelt. Hierdoor is in een jacuzzi zitten dus hartstikke goed voor je gezondheid. Pijntjes die je ervaart zullen bij het nemen van een jacuzzi verlicht worden.

Beeld: Pinterest