Lifestyle

Groot genoeg! Dit vinden vrouwen dé ideale lengte bij mannen

perfecte-lengte-man

Soms kunnen wij vrouwen behoorlijk kieskeurig zijn als het gaat om het zoeken van een potential love interest. De beroemde zin 'tall, dark, and handsome' komt je vast bekend voor uit menig realityprogramma. Maar is de gemiddelde vrouw werkelijk op zoek naar lange mannen, en hoe lang is dan dé ideale man? Hier is het antwoord!

Zo lang is de perfecte man

Perfectie is moeilijk na te streven, en natuurlijk helemaal niet nodig. Iedereen is uniek op zijn eigen manier, maar toch toont onderzoek aan dat vrouwen een duidelijke voorkeur hebben voor mannen met een specifieke lengte. Hoewel we allemaal weten dat innerlijke kwaliteiten veel belangrijker zijn, blijkt dat lengte een significante rol speelt in wat vrouwen aantrekkelijk vinden. Maar hoe lang is dé ideale man dan?

Niet te lang, en niet te kort

De perfecte lengte voor een man wordt vaak geschat op 182 cm, en het lijkt de ideale balans te zijn tussen niet te lang en niet te kort. Veel vrouwen voelen zich aangetrokken tot mannen van deze lengte omdat het een gevoel van bescherming biedt zonder overdreven te zijn. Natuurlijk variëren persoonlijke voorkeuren, en uiteindelijk zijn karakter en persoonlijkheid minstens zo belangrijk als fysieke eigenschappen. Maar die 182 cm? Die lijkt toch wel heel dicht in de buurt van perfectie te komen!

Tall, dark and handsome

Naast lengte spelen nog een aantal andere factoren volgens onderzoek een belangrijke rol in het zijn van de perfecte man. Zo is het gewicht voor veel vrouwen een belangrijk puntje als het aankomt op de aantrekkelijkheid van een man. Niet overdreven gespierd, maar een natuurlijke look heeft de voorkeur bij de meeste vrouwen. Een man die fit is zonder eruit te zien alsof hij elke dag in de sportschool doorbrengt, scoort hoog op de aantrekkelijkheidsmeter. Enne, over ‘dark’ gesproken, het blijkt dat mannen met bruin haar meer in trek zijn dan de blonde knapperds onder het andere geslacht.

Bad boys gespot

Nu we weten hoe de perfecte man eruitziet, is het tijd om te kijken naar de karaktereigenschappen die vrouwen aantrekkelijk vinden. Wat blijkt? We hebben een zwak voor bad boys, en dat is helemaal niet verrassend! De aantrekkingskracht van een bad boy ligt in zijn zelfverzekerde en vaak mysterieuze uitstraling. Gecombineerd met zijn neiging om de regels te breken, is dit de man die ons hart vaak weet te veroveren in series en op televisie. Zijn rebelsheid en durf maken hem onweerstaanbaar, en dat zorgt voor die extra spanning waar we zo naar verlangen.

Beeld: X-Men