Beauty

Trend-alert! Dit zijn de haarkleurtrends voor het voorjaar van 2023

perfecte-haarkleur

De haarkleuren voor het voorjaar van 2023 zijn eindelijk bekend! Dit voorjaar gaan we weer voor een nieuwe coupe en wij zijn erg enthousiast over deze toffe kleuren. Wij vertellen je alles over dé 5 haarkleurtrends voor het voorjaar 2023.

Haarkleurtrend voorjaar 2023

Ieder seizoen start met nieuwe beautytrends en déze lente draait het allemaal om het maken van een statement met gedurfde en opwindende nieuwe looks. Ook deze nieuwe haarkleurtrends doen hier aan mee. Wij hebben voor jullie dé vijf haarkleurtrends voor het voorjaar 2023 op een rijtje gezet.

1. Spicy red

Dit seizoen komt er een nieuwe, opvallende haarkleur. Spicy red is dé nieuwe kleur en is dan ook de perfecte manier om een gedurfde entree te maken in het nieuwe seizoen. In de winter gingen we vooral voor kopertinten, maar in het voorjaar gaan we dus voor spicy red. Deze haarkleur heeft een oranje gloed en zien we niet alleen maar terug in het haar. Ook wordt deze kleur een echte eyecatcher in de modekleuren van 2023.

2. Tiramisu blond

Zodra je je haar blond verft, heeft het veel verzorging nodig en kost het veel tijd en geld. Maar deze nieuwe kleur tiramisu blonde is een stuk makkelijker bij te houden. Bij deze haarkleur is het namelijk de bedoeling dat je een zichtbare uitgroei ziet en deze doet je misschien wel denken aan het Italiaanse toetje, de tiramisu. Om de look zo goed mogelijk over te laten komen, kan je aan je kapper vragen voor lowlight en highlights, zodat er ruimte overblijft voor de uitgroei.

3. Mix en match

We hebben al veel opvallende haarkleuren voorbij zien komen, maar waarom zou je niet twee haarkleuren mixen? De gezochtste term op Pinterest is dan ook gemini hair. Maar wat houd dat precies in? Bij deze haartrend kies je niet voor één, maar voor twee haarkleuren. Tijdens de fashion week hebben we de combinatie blond naar pastelroze veel op de catwalk gezien. Maar je kan elke kleur kiezen die je zelf mooi vind in combinatie met een andere haarkleur. Hoe leuk is dat?!

4. Beige blond

Na een donkere en koude winter ben je misschien wel toe aan een frisse en lichtere kleur. Maar vind je platina of asblond net iets te licht, dan is beige blond dé perfecte kleur voor jou. Beige blond zit er namelijk net tussenin en is een goede middenweg als je toch naar een lichtere kleur wil gaan. De kleur wordt aangebracht met een toner en lowlights, dit is wel afhankelijk van je eigen haarkleur. Je kunt de kleur ook zelf verzorgen door een zilvershampoo te gebruiken, die de gelige gloed van je haar wegneemt. Dit is dus dé perfecte haarkleurtrend voor het voorjaar.

Lees ook: 
Trend-alert! Smoky Brunette is dé haartrend voor deze lente

5. Chestnut brunette

In dit rijtje mag een mooie donkere kleur ook zeker niet ontbreken. Chestnut brunette is een warme en verzorgd uitziende haarkleurtrend voor het voorjaar. Het is dé perfecte manier om je donkere lokken van de winter in het voorjaar wat meer op te lichten en het staat ook nog eens fabulous!

Beeld: Pinterest