Beauty

Viral: laat je groene ogen nog meer opvallen door rode eyeliner

viral-groene-ogen-rode-eyeliner

Ben jij de grootste geluksvogel die er is en kijken mensen bewonderd naar jouw prachtige groene blik? Luister dan goed, want er is een manier om deze opvallende oogkleur nóg meer te laten stralen. Volgens deze bekende TikTokker past rode oogmake-up het allerbeste bij meiden met groene ogen.

Groene ogen

We kennen allemaal wel iemand met hazelnoot bruine ogen of lichte felblauwe kijkers. Maar ken je ook iemand met smaragdjuweeltjes? Groene ogen zie je niet vaak in het straatbeeld. Deze zeldzame en vooral prachtige oogkleur, komt slechts bij 2% van de hele wereldbevolking voor. De grasgroene tint komt minder vaak voor, omdat de samenstelling voor deze kleur een stuk complexer is dan blauw of bruin.

Deze bijzondere kleur zie je zó weinig voorbij komen, dat veel mensen het associëren met schoonheid en een vleugje mysterie. Voor degenen met groene ogen, koester dit unieke beauty-kenmerk, want veel mensen zijn hier obsessed mee. En hoewel jouw helder groene ogen uit duizenden te herkennen zijn, kan je ze nóg meer laten shinen. Deze TikTokker laat zien dat vrouwen met groene ogen het beste rode eyeliner en mascara kunnen gebruiken. Met deze make-up look kan je rekenen op heel wat verliefde blikken, want het ziet er stunning uit!

Rode eyeliner en mascara

TikTokker Samantha Harvey staat bekend om haar indrukwekkende make-up looks. Van de coolste Halloween creaties tot aan dagelijkse inspiratie. Naast dat Samantha zonder visagie al gorgeous is, heeft ze ook nog eens een lichtgroene oogkleur! Momenteel gaat de onderstaande video viraal en dat heeft alles te maken met het verbluffende eindresultaat.

Volgens de beauty queen kunnen meiden met groene kijkers het beste hun ogen opmaken met rode eyeliner én rode mascara. Geloof je ons niet, bekijk dan Samantha’s TikTok en je bent binnen no-time overgehaald. Doordat groen en rood tegenover elkaar staan op het kleurenwiel, complimenteren de tinten elkaar. Door de rode oogmake-up vallen de gekleurde irissen nog meer op. Om wat balans te brengen in de look, heeft de influencer de rest van haar make-up subtiel gehouden. Een nude kleurtje op de lippen en een zachte blush op de wangen.

Ga je liever voor je oud en vertrouwde zwarte mascara? Kies dan een rode eyeliner uit en versterk dit effect door een rode oogschaduw (of andere warme kleur) aan te brengen op je oogleden.

View post on TikTok

Beeld: tiktok @makeupbysamanthaharvey