Real life

Girls Issues #1: “Hoe vraag je aan iemand of degene wil zoenen?”

girls-issues-1

Heb jij ruzie met je vriendinnen? Boytrouble? Of een super genânte seksvraag? Say no more! Vertel jouw situatie aan Girlscene en wij helpen jou met al je girls issues. 

Girls Issues“Hoe vraag je aan iemand of diegene wil zoenen?”

Iris (16) vraagt zich af hoe je aan iemand vraagt of degene wil kussen.

Hoi Girlscene!

Ik ben verliefd op een vriendin van mij. We hebben nu ongeveer een maand verkering en ik wil haar graag kussen. Alleen weet ik niet hoe ik dat tegen haar moet zeggen zonder dat het ongemakkelijk wordt. Ik weet ook niet zeker of zij al met mij wil kussen of niet daarom wil ik het wel graag vragen. Hebben jullie advies?

Groetjes,
Iris

Lees ook
Aan deze signalen merk jij snel genoeg of iemand met je wil zoenen

Lieve Iris,

Wat super leuk dat je een vriendin hebt! Jullie hebben ongeveer een maand een relatie dus je kan er vanuit gaan dat ze graag met jou wil kussen. De vraag is alleen of zij er al klaar voor is. Het is heel goed dat je dit aan haar wil vragen. Zo weet je zeker dat je geen grenzen over gaat.

Je kan vaak aan iemands lichaamshouding zien of degene met je wil zoenen. Blijft ze je lang aankijken of kijkt ze lang naar je lippen? Dan is de kans groot dat zij jou ook wil kussen. Je kan haar eerst een kus op haar wang geven terwijl je elkaar knuffelt. Reageert ze hier goed op? Dan kan je een klein beetje terugtrekken en haar aankijken terwijl je aan haar vraagt “mag ik je kussen?”. Dit hoeft helemaal niet ongemakkelijk te zijn. Waarschijnlijk vindt zij het juist super lief dat je om haar toestemming vraagt.

Zegt ze nee? Dan is dat helemaal niet erg! Vat dit vooral niet persoonlijk op, ze is er nog niet klaar voor. Zeg tegen je vriendin dat je wil wachten tot zij er klaar voor is. Het is heel goed dat je haar grenzen respecteert. Als ze er klaar voor is dan komt ze vast en zeker naar je toe om jou te kussen.

Heel veel succes en veel geluk samen!

Veel liefs,
Girlscene

————————————

De naam Iris is gefingeerd

Zit jij ook met een brandende vraag? Heb je tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Stuur dan jouw ‘Girls Issues’ naar celine@hilabel.nl

Beeld: pinterest