Lifestyle

Dit is hoe lang een geopende fles wijn nog goed blijft

geopende fles wijn

We hebben op zo'n warme zomerdag allemaal wel eens zin in een lekker glaasje wijn. Maar soms komt de fles gewoon niet op. Hoelang kun je deze dan nog bewaren als de fles wel al is geopend? Daar geeft de Amerikaanse wijnkenner Collin Lilly nu antwoord op.

Geopende fles wijn bewaren

Het kan natuurlijk gebeuren dat als je een fles wijn opentrekt, dat je niet gelijk alles opdrinkt. Maar hoelang kun je de rest van de wijn dan nog bewaren als de fles als is geopend? Aan PopSugar vertelde wijnkenner Collin Lilly dat je daar niet te lang mee moet wachten. Maar wat gebeurt er dan met de wijn als je deze te lang laat staan?

Wat gebeurt er met de wijn?

Als je een fles wijn openmaakt, dan komt er natuurlijk lucht in de fles terecht. Komt er te veel lucht in de fles? Dan verdwijnen de fenolen uit de wijn. En dit zijn juist de stoffen die bepalen wat voor smaak de wijn heeft. De smaak van de wijn zal vervolgens dan veranderen op een negatieve manier. En dat wil je natuurlijk niet.

Lees ook: 
Het is bewezen: door het drinken van wijn krijg je minder rimpels

Verouderingsproces

Ook zal het verouderingsproces van de wijn hierdoor versnellen en wordt de smaak dus minder. Natuurlijk kan je de wijn na een paar dagen nog prima drinken uit een geopende fles. Wil je toch het beste uit je wijntje halen? Dan kan je deze het beste binnen 6 uur na het openen van de fles opdrinken, dan smaakt deze namelijk het beste. Verder hangt het verouderingsproces van de wijn natuurlijk ook af van wat voor soort wijn je drinkt en welke leeftijd de wijn heeft. Maar voor het beste resultaat kun je hem dus maar beter nog dezelfde dag opdrinken.

Beeld: pinterest