Fashion

Déze 9 fouten wil je absoluut niet maken met je beha

fouten-beha

Het vinden van de juiste beha kan nog wel eens lastig zijn. Om nog maar te zwijgen over het feit dat je je beha ook nog goed moet onderhouden, want deze heeft meer zorg nodig dan je denkt! Déze 10 fouten wil je dan ook absoluut niet maken met je beha.

1. Het dragen van de verkeerde maat

Een van de fouten die veel wordt gemaakt met een beha is de verkeerde maat. Je beha-maat is opgebouwd uit twee verschillende dingen. Je onderwijdte en je bovenwijdte. Je onderwijdte is de omtrek onder je borsten en je bovenwijdte is je omtrek over het grootste deel van je borsten. Het is dus heel belangrijk dat je deze twee maten weet, zodat je ook de juiste maat beha kunt kopen.

2. Je beha-maat niet regelmatig laten opmeten

En dan is de volgende stap automatisch dat je deze ook regelmatig laat opmeten, of zelf opmeet. Waarom dit regelmatig moet? Je borsten veranderen natuurlijk je hele leven. Als je jong bent groeien ze nog, misschien word je op een gegeven moment zwanger, kom je aan of val je af en je wordt natuurlijk ook gewoon ouder. Daarom is het heel belangrijk om je bh-maat regelmatig te laten opmeten.

3. Dezelfde maat kopen van verschillende merken

Ondanks dat je nu de juiste maat weet, betekent het niet dat alle fabrikanten zich houden aan deze maten. Net als bij andere kledingstukken, kunnen ook beha-maten soms groot of klein uitvallen. Het is daarom belangrijk dat je je nieuwe beha altijd even past, voordat je hem koopt.

4. Niet genoeg ondersteuning

Wil je graag een sexy beha dragen met kant? Dan zal deze waarschijnlijk niet veel ondersteuning bieden. En hoe groter je borsten zijn, hoe meer ondersteuning ze nodig hebben. Zorg er daarom altijd voor dat je een beha uitkiest die genoeg ondersteuning biedt voor jouw cupmaat.

5. Bandjes niet verstellen

Je zal het misschien niet denken, maar de bandjes van je beha hebben een belangrijke functie. Je bandjes trekken als het ware je cups omhoog, waardoor ze beter passen. Als je je bandjes te los hebt, worden je borsten niet goed ondersteund. Heb je ze zo strak mogelijk en zijn ze nog te los? Dan heb je waarschijnlijk gewoon de verkeerde maat. Als je je bandjes te strak hebt, kan dit nek– en schouderklachten veroorzaken.

6. Slapen met een beha

Sommige vrouwen slapen graag met een beha, maar toch is dat niet zo’n goed idee. Dit kan namelijk je bloedcirculatie verstoren en hierdoor stroomt er niet genoeg bloed naar je zenuwen. Ook kan slapen met een beha zorgen voor huidirritatie of hyperpigmentatie. Wil je toch wél graag met een beha slapen? Koop dan een speciale nacht-beha.

7. Beha’s niet goed opruimen

Het is belangrijk dat je je beha’s goed opruimt. Vouw jij je cups altijd in elkaar? Dan moet je hiermee stoppen. Dit beschadigt de natuurlijke vorm van je beha. Leg ze gewoon plat neer in een la. Voor extra overzicht zou je organizers kunnen kopen, zo raken ze niet beschadigd.

Lees ook:
Dit zijn de 6 voordelen van geen beha dragen

8. Twee dagen achter elkaar dragen

We hebben het allemaal weleens gedaan. Twee dagen achter elkaar dezelfde beha dragen. maar toch is dit niet verstandig. Je draagt je strings ook niet twee dagen achter elkaar, toch?

9. Niet goed wassen

En als je hem dan langer dan twee dagen gedragen hebt, is het tijd om hem te gaan wassen. Gebruik hiervoor een waszakje en doe je beha absoluut niet in de droger. Is je beha gemaakt van satijn of kant? Was deze dan met de hand.

Beeld: pinterest