Food

Gadver, goor! Of toch uitproberen? De Flügel tiramisu: het recept

flugel-tiramisu

Tiramisu kennen we natuurlijk allemaal wel. En voor alle tiramisu-fans hebben wij hier een variatie op het recept. Namelijk: de Flügel tiramisu! Dit mierzoete alcoholische drankje is verwerkt in een mega zoete tiramisu. Lekker of niet? Als je begint met eten van deze tiramisu, heb je hem binnen de kortste keren op. 

Hoe maak je Flügel tiramisu

Voor de één klinkt dit als een geschenk uit de hemel, de ander zit er misschien niet op te wachten. Voor iedereen die toch wel benieuwd is geworden, delen wij hieronder het recept.

De ingrediënten

  • Ongeklopte slagroom (250 milliliter)
  • Vanillesuiker (1 zakje)
  • Mascarpone (250 gram)
  • Flügel (10 stuks)
  • Lange vingers (175 gram)
  • 2 eetlepels cacaopoeder

De bereiding

Heb je al de ingrediënten klaargelegd? Dan kan nu het echte werk beginnen! Begin natuurlijk met het wassen van je handen (wel zo hygiënisch). Pak vervolgens de slagroom erbij en klop die samen met de vanillesuiker op. Als het mengsel goed luchtig is, is het tijd om de mascarpone door de slagroom heen te mixen.

Lees ook
Trommel je vriendinnen op! Deze Flügel gin-tonic moeten jullie écht proberen

De bodem maken

Gooi alle inhoud van de Flügelflesjes bij elkaar in een diep bord. Haal vervolgens de lange vingers door de Flügel heen. Leg deze lange vingers op de bodem van een schaal. Smeer de helft van het roommengsel op de lange vingers. Strooi een laagje cacaopoeder op het mengsel, en vervolg alle stappen totdat het roommengsel op is. Als kers op taart strooi je nog een beetje cacaopoeder op de bovenkant. Laat vervolgens de tiramisu twee uur opstijven in de koelkast. En klaar ben je!

Ga jij ‘m proberen te maken?

Beeld: pinterest