Films & Series

Nog even wachten: Euphoria seizoen 3 komt uit in 2025

euphoria-seizoen-3

We hebben goed en slecht nieuws voor alle Euphoria-fans. Laten we maar met het goede nieuws beginnen: er komt een derde seizoen van de hitserie Euphoria met Zendaya in de hoofdrol – yesss! Oké, en dan ook meteen het slechte nieuws: we moeten helaas nog twee jaar wachten tot we de afleveringen op HBO Max kunnen gaan bekijken.

Euphoria

Deze Amerikaanse serie volgt het leven van verschillende scholieren, terwijl zij zich een weg banen door alle ongemakken die bij opgroeien komen kijken. Vriendschap, liefde, verraad en verslaving zijn onderwerpen die centraal staan in de HBO-serie Euphoria.

Gebaseerd op een Israëlische serie met dezelfde naam, heeft Euphoria snel een trouwe fanbase veroverd. Enne, laten we het hebben over het tweede seizoen – want dit seizoen was 100% de moeite waard om op te wachten! Het bracht ons nog meer drama – tussen Cassie en Maddy bijvoorbeeld, spanning, en natuurlijk de meest fan-tas-tische make-up looks.

De serie behandelt serieuze onderwerpen op een Young Adult manier en heeft in korte tijd de harten gestolen van heel Gen Z. Dit heeft misschien ook wel een beetje te maken met de sterrencast – en de knappe koppies die voorbij komen in de serie. Met onder andere rollen voor it-girl Zendaya, Sydney Sweeney, Jacob Elordi, en Hunter Schafer, blijft de kijker urenlang aan de buis gekluisterd.

View post on Instagram
 

Derde seizoen

Inmiddels wachten we al meer dan twee jaar op een vervolg van de serie. Helaas moeten we nog steeds ruim een jaar wachten op nieuwe afleveringen van deze hitserie. HBO heeft namelijk afgelopen week via Amerikaanse media bekendgemaakt dat het derde seizoen pas voor 2025 op de planning staat. Dit heeft voornamelijk te maken met de stakingen van filmmakers en schrijvers die in Hollywood plaatsvonden de afgelopen weken.

Wat we dit seizoen allemaal kunnen verwachten weten wij nog niet. Maarre, wel heeft bedenker en schrijver Sam Levinson eerder in een interview gezegd dat hij het vervolg op de eerste twee seizoenen ziet als een film noir. Wat dat precies inhoudt, daar zullen we nog even op moeten wachten, maar meestal betekent dat, dat de serie een misdaadstijl aanneemt. Ter vergelijking kan je denken aan de stijl van Elite op Netflix, waarin alles draait om een gepleegde moord en het oplossen daarvan naarmate het verhaal vordert. Misschien zullen we dus wel afscheid gaan nemen van een van de hoofdpersonages door middel van een gruwelijke crime? Oehhh.

Afscheid van personages

Waar we al wel zekerheid over hebben is het feit dat zowel Barbie Ferreira en Angus Cloud jammer genoeg niet zullen terugkeren in het nieuwe seizoen van Euphoria. Anglus Cloud, die de rol van Fez vertolkte in de eerste twee seizoenen van de HBO-serie is namelijk eerder dit jaar om het leven gekomen op 25-jarige leeftijd. Wel weten we dat Zendaya opnieuw de narrator van de verhaallijn zal zijn. Enne, hopelijk krijgen we eindelijk antwoord op al onze vragen die het vorige seizoen nog niet zijn beantwoord. We’ll keep you updated!

Beeld: euphoria