Food

Fitgirls opgelet: zo maak je een espresso martini met extra proteïne

espresso-martini-proteïne

Het leven als fitgirl kan soms zwaar zijn. Je moet je lieveling snacks in de la laten en in het weekend met mate genieten van een drankje. Er is nu een manier om je fitte lifestyle te combineren met een avondje uit. Organiseer een cocktailavond met je besties en maak deze espresso martini met extra proteïne.

Fitgirl dieet

Elke fitgirl weet hoe belangrijk het is om genoeg proteïne in haar dieet te verwerken. Om goed te kunnen sporten en het beste uit je sessie te halen, is een grote dosis eiwitten wel een fijne start. Je bent vast bekend met de variatie aan eiwitshakes, puddinkjes, mousse en verschillende poeders. Maar er is nóg een lekkere manier om genoeg eiwitten binnen te krijgen voor je work-out. Ga thuis aan de slag en drink voor de sportschool een glaasje van je favoriete cocktail. Saaay what?! Yup, je leest het goed. Dit is een recept voor een overheerlijke espresso martini met een extra dosis proteïne.

Espresso Martini met extra proteïne

Of je nu een fitnessfanaat bent of de sportschool alleen van verhalen kent, genieten is voor iedereen. Dus waarom niet een cocktailtje op z’n tijd? Bel je gym buddy, die altijd klaarstaat voor een work-out en pre-game met een overheerlijke proteïne shake aka een espresso martini. Een smakelijke beloning voor je inzet in de sportschool, met een vleugje glamour. Want laten we eerlijk zijn, het leven is te kort om niet te genieten, zelfs als je werkt aan je fitnessdoelen!

Dit heb je nodig

  • 50 milliliter melk
  • Dubbel shot espresso
  • Halve schep van je favoriete eiwitpoeder
  • Koffielikeur of wodka (optioneel)
  • Handje ijsklontjes

Recept

Alright, nu je alle ingrediënten in huis hebt gehaald, gaan we beginnen. Het recept is simpel en je houdt grotendeels de stappen aan zoals je gewend bent van een klassieke espresso martini. Pak een cocktailshaker erbij en schenk alle ingrediënten hier in, inclusief een scoop eiwitpoeder. Je kan de cocktail alcoholvrij houden en de likeurtjes in de kast laten staan. Ben je wel toe aan een extra kik? Dan kan je er een scheutje koffielikeur of wodka bij doen. De keuze ligt bij jou, maar wij zouden het wel weten 😉

Als alles eenmaal goed geschud is, kan je de cocktail uitschenken. Let op: schenk de ijsklontjes niet mee, dit maakt je drankje waterig. En voilà, zo heb jij in een paar stappen een espresso martini met extra proteïne op tafel gezet.

View post on TikTok

Beeld: deliciousmagazine.nl