Lifestyle

Wijnen? Breng een bezoekje aan het eerste wijnpretpark ter wereld

wijnpretpark

Wijnliefhebbers opgelet: je kunt nu een echt wijnpretpark bezoeken. La Cité du Vin in het Franse Bordeaux heeft namelijk de primeur als eerste wijnpretpark ter wereld! Dat wordt een girls tripje plannen.

Eerste wijnpretpark ter wereld

Een wijnpretpark bezoeken, dat is toch echt dé droom van iedere wijnliefhebber? En nu zou deze droom dus zomaar werkelijkheid kunnen worden! La Cité du Vin, oftewel het eerste wijnpretpark ter wereld, is nu geopend. Ben jij een echte dummie met je kennis over wijn, maar wil je hier graag meer over leren? Dan is dit dé plek om dat te doen.

In dit wijnpretpark krijg je een tour door de stad van de wijn. Onder genot van een glaasje Pinot Noir leer je alles over de geschiedenis van wijn, over wereldwijde wijngaarden en over wijntrends. Hou jij er niet van om achter een gids aan te lopen en trek je liever je eigen plan? Dan kan dat ook zeker. In dat geval krijg je een koptelefoon, waar je vervolgens allerlei informatie door krijgt. Zo kun je lekker je eigen route bepalen!

En een wijnpretpark is natuurlijk niet compleet zonder een uitgebreide proeverij. En dat vond La Cité du Vin ook, want er is een proeverij bij het pretpark inbegrepen. Hier kun je de lekkerste wijnen ter wereld proeven, uit allerlei landen. Denk aan Griekenland, of Chili. Hoe gaaf klinkt dat? Natuurlijk is het nooit verstandig om op lege maag te drinken. Daarom is er bij het wijnpretpark op de zevende verdieping ook een super-de-luxe restaurant genaamd Le 7 Panoramic. Neem hier plaats en geniet van het uitzicht over de prachtige stad.

Toegangskaartjes

Wij kunnen ons maar al te goed voorstellen dat La Cité du Vin nu bovenaan je bucketlist staat. En we hebben goed nieuws: toegang is namelijk mega goedkoop. Voor slechts €22,- heb je al toegang tot het pretpark én krijg je de proeverij erbij! Dat wordt gauw boeken. Tickets kun je boeken via de daarvoor bestemde pagina op de website van La Cité du VinCheers!

Must-see: op deze plek in Florence kan je wijn uit de muur halen.

Beeld: Instagram @juliannacitlali