Health

Deze dingen mag je absoluut niet vergeten na een bedavontuurtje

We get it, nadat je van bil bent gegaan wil je het liefst tegen je lover aan kruipen en in slaap vallen na een flinke knuffelsessie. Dit is alleen niet altijd een goed idee, want er zijn een aantal dingen die je goed in de gaten moet houden of moet doen na het wippen. Wij vertellen je alles over de dingen die je absoluut niet mag vergeten na een bedavontuurtje.

Nooit het bloed of de pijn negeren

Dit is een belangrijke; pijn tijdens het rollebollen is nooit goed. Tuurlijk, het kan zo zijn dat je partner wat groter geschapen is, wat enerzijds fijn kan zijn en anderzijds ook kan zorgen voor pijn. Maar we willen je erop wijzen dat het belangrijk is dat het voor jullie beiden fijn voelt. Probeer de momenten dat je pijn ervaart bij te houden. Wat was de situatie, wat deden jullie een andere keer anders? Bespreek dit met je partner. Ga je pijn niet verzwijgen voor de gevoelens van de ander! Jullie kunnen misschien samen tot een oplossing komen. Een tweede aandachtspunt is bloedverlies. Wippen kan je ongesteldheid (als die er al aan zat te komen) triggeren, maar als je vaker bloedverlies ervaart tijdens of na het rollebollen in combinatie met pijn, is het verstandig om dit in eerste instantie te bespreken met je partner. Veranderen deze kwaaltjes niet? Is het verstandig om even langs de huisarts te gaan.

Afscheiding in de gaten houden

Jep, afscheiding is hartstikke normaal en hoort er bij (dat weten we immers allemaal). Mocht het echter een raar geurtje, kleur of een rare substantie hebben willen we je toch doorverwijzen naar je huisarts. Het kan dan namelijk zijn dat je ergens een infectie of een schimmel hebt opgelopen. Op het internet kan je hier heel veel symptomen over vinden die je misschien verder helpen. Het is ook niet onbelangrijk om na te denken over eventuele SOA’s die je misschien opgelopen hebt. Voor deze zaken kan je ook gewoon terecht bij je huisarts. Een check kan immers nooit kwaad.

Condoom check

Ja, ja! Je wil (waarschijnlijk) niet voor onwelkome verrassingen komen te staan, dus het checken van het condoom na de daad is vaak geen overbodige luxe. Lekt er iets uit of zit er een scheurtje in? Dan moet je even andere maatregelen nemen. Ook vooraf aan de daad is het verstandig het condoom te checken. Condooms kunnen namelijk over de datum raken waardoor de betrouwbaarheid ervan vermindert. Let hier op en pak niet zomaar die condooms die je een jaar geleden van je bestie hebt gekregen.

Lees ook:
Déze vier sterrenbeelden worden het snelst verliefd

Plassen na de seks

Van deze was je waarschijnlijk al op de hoogte, maar we zeggen het nog maar een keer; altijd plassen na de daad. Doe je dit niet, dan loop je het risico op bacteriën in je poes die daar niet per se horen. De kans op een blaasontsteking is dan sterk aanwezig. En geloof ons maar, dat wil je niet! Toch meer even naar het toilet lopen dan. Is wel het verstandigst!

Beeld: Netflix