Celebs

Wait what?! Dit is hoeveel Davina Michelle verdient per optreden van 30 minuten

Danique
davina-michelle-verdient-optreden

Haar stem is te herkennen uit duizenden en elke Nederlander weet wie ze is, Davina Michelle. Ze is een enorm succesvolle zangeres en weet hit na hit te scoren. Haar hitjes zingt ze natuurlijk ook live en daar hangt een aardig prijskaartje aan! Dit is wat Davina Michelle verdient per optreden van 30 minuten.

Dit enorme bedrag verdient Davina Michelle voor een half uur optreden

Wow! Dit wil iedereen wel als uurloontje hebben.

Begin muziekcarrière

26-jarige Michelle Davina Hoogendoorn, aka Davina Michelle, is haar carrière in 2016 begonnen. Ze deed mee met het vijfde seizoen van Idols. Aflevering na aflevering ging ze door vanwege haar geweldige stem, van auditie tot aan de deuttenronde. Helaas hield haar Idols-avontuur daar op. Maar dit was zeker niet het einde van haar muzikale dromen, het was alleen nog maar het begin!

Met haar YouTube-kanaal genaamd Davina Michelle plaatste zij sinds 2017 wekelijks covers van Engelstalige nummers. Hier zong ze onder andere het nummer ‘What About Us’ van P!NK. De bekende zangeres kwam de video tegen en was erg onder de indruk!

Tekst gaat verder onder de YouTube-video

Watch on YouTube

Hier hield Davina’s succes niet op! De video ging viral en dit leverde verschillende tv-interviews op bij bekende Nederlandse talkshows. Ze trad op in programma’s als De Wereld Draait Door en RTL Late Night.

Doorbraak

De muziekindustrie was verliefd geworden op Davina en haar agenda begon steeds voller te raken. In 2018 werd ze uitgenodigd voor het programma ‘Beste Zangers’, waar niet alleen de kenners, maar ook de rest van het Nederlandse volk verliefd werd op de blondine. Ze zong haar eigen versie van het nummer ‘Duurt Te Lang’ van rapper Glen Faria. Haar vertolking van het lied behaalde binnen no-time de nummer 1-positie op vele Nederlandse toplijsten. Wow! Eind ditzelfde jaar werd de hit al bekroond met een gouden plaat.

Hierna was Davina Michelle niet van de radio weg te denken, je hoorde haar liedjes overal voorbij komen en stuk voor stuk waren het hits. Ze werd een enorm succes! En als kers op de taart mocht zij ook nog optreden tijdens het Eurovisiesongfestival 2021 in Rotterdam. Haar optreden was in heel Europa een veel besproken onderwerp. Maar hoeveel zou het kosten om zo een optreden in je eigen achtertuin te zien? Let’s get into it!

Lees ook:
OMG! Zoveel geld verdient zangeres Maan per optreden

Dit verdient Davina Michelle

The moment of truth, volgens Artist Bookings kost het jou maar liefst 40.000 piek om Davina Michelle te boeken voor jouw partijtje. Voor deze prijs krijg je een optreden van slechts 30 minuten. Hier komt dan ook nog eens de btw-kosten bij én 7% aan Buma-kosten (muziekrechten). Crazy toch?

Misschien dan toch maar de hobby-volkszanger uit de straat uitnodigen om een liedje te zingen. 😉

Beeld: Instagram @davinamichelleofficial