Fashion

OMG: ontdek de nieuwe dimensie van fashion in deze virtuele galerij

virtuele-kunsthal

Fashionista's, opgelet! In een tijdperk waarin de grenzen tussen de digitale en fysieke wereld vervagen, ontstaan de meest innovatieve ideeën. Eén van deze bijzondere creaties is de virtual gallery van het Cultuurfonds Mode Stipendium. Hier struin jij door de online hallen van een modemuseum – helemaal future proof!

Virtual gallery

In de betoverende omgeving van de virtual gallery van Het Cultuurfonds Mode Stipendium komen kunst en technologie samen om een unieke ervaring te creëren, speciaal ontworpen voor iedereen met een passie voor mode. In deze digitale kunstwereld, gecreëerd ter ere van de editie van dit jaar, krijg jij de kans om virtueel door deze galerij te lopen, omringd door het werk van modeontwerpers die in de afgelopen 12 jaar het Mode Stipendium hebben mogen ontvangen. Stap binnen in deze virtuele dimensie met jouw eigen avatar en dwaal rond door de futuristische hallen van een digitaal museum – hoe 21e eeuw is dat!

Het Cultuurfonds Mode Stipendium

Op woensdag 29 november 2023 om 18:00 uur wordt de 12e editie van het Cultuurfonds Mode Stipendium uitgereikt aan een van de meest veelbelovende Nederlandse modeontwerpers van dit moment. Het evenement wordt groots gevierd en is live te volgen op de website van de Dutch Fashion Foundation. En waar anders dan in het prachtige Rijksmuseum Amsterdam? Dit historische gebouw, overspoeld met kunst en cultuur, vormt de perfecte setting voor de onthulling van wie het volgende talent zal zijn in de Nederlandse modewereld.  Het Cultuurfonds Mode Stipendium, is in 2011 opgericht en geeft de hoogste subsidie die individuele modeontwerpers in Nederland kunnen ontvangen. Wie wordt de gelukkige ontvanger van de grootste subsidie voor modetalent in Nederland: € 50.000? Dat is nog eens een bedrag!

Digitaal cultuursnuiven

Het beste deel van deze digitale kunsthal is dat ‘ie gratis toegankelijk is voor iedereen, zelfs als je nog niet bekend met de digitale mode en het metaverse. Kies je eigen avatar, maak een wandeling en ontdek digitale modekunst van de crème de la crème van de Nederlandse modewereld! Je bent niet langer een passieve toeschouwer in een museum, maar met jouw eigen avatar loop je rond als een actieve deelnemer en kan je genieten van de interactieve virtual gallery van Cultuurfonds Mode Stipendium. Komen we je tegen in de digitale gangen van deze hippe mode-expositie, of volg jij liever de livestream van dit modieuze evenement?

Beeld: Cultuurfonds Mode Stipendium