Love

Confession: ‘Ik vind het leuk om mijn vriend jaloers te maken’

vriend-jaloers-maken

Liefde is een ingewikkelde zaak. Je kunt hartstikke verliefd zijn en voor een langere tijd in een relatie zitten, maar dit is niet het recept tot succes. Dit is het verhaal van een meisje die jaloezie gebruikt om de spanning terug te krijgen in haar relatie. Gaat dit lukken of duwt ze hiermee haar vriend alleen maar weg?

Confession

“Ik heb een hele bijzondere confession om op te biechten. Ik kan het niet tegenhouden, maar ik geniet ervan om mijn vriend jaloers te maken. We zijn inmiddels een paar jaar samen en ik merk voor een langere tijd al dat de vonk er niet meer is. Ik heb van alles geprobeerd om het vuurtje weer aan te wakkeren. We lopen er al een paar maanden tegenaan, maar ik heb nu een oplossing gevonden waardoor ik wat meer spanning in de relatie voel. Hem jaloers maken. Misschien niet de meest gezonde oplossing, maar het geeft mij een enorme kick. Het is als een spelletje voor me, een manier om te kijken hoe ver ik kan gaan voordat hij breekt.”

“Ik weet dat ik hem pijn doe”

“Het klinkt heel intens, maar ik wil dat hij laat zien dat hij voor me wil vechten. Ik vertel hem over de aandacht die ik krijg van andere jongens en overdrijf dan wel eens over de complimentjes die ik krijg. Als ik met vriendinnen uit ben, houd ik me alleen maar bezig met jongens. Ik wil hun aandacht krijgen en kijken of ze met mij gaan flirten of een drankje aanbieden. Dit kan ik later dan weer aan mijn vriend vertellen. I know, het klinkt heel sneu en toxic. Maar ik voel mij hier gewoon heel goed bij.

Ik heb niet het gevoel dat hij genoeg om mij geeft en daarom ben ik dat op deze manier aan het testen. Ik weet dat ik hem pijn doe met mijn acties. We hebben er wel eens ruzie over, maar hij wordt nooit boos. Elke keer ga ik weer een beetje verder en verder. Ik app regelmatig met andere jongens en laat de berichten dan aan hem lezen. Hij weet dat ik nooit écht vreemd zou gaan, maar zelfs na het lezen van alle intieme en sensuele berichtjes krijg ik hem niet woedend.”

“Het is een zieke gedachte”

“Het voelt als een drang om een soort macht over hem te krijgen. Tot zo ver is dit nog niet helemaal gelukt en ben ik bang voor alles dat nog gaat komen. Straks ga ik veel te ver en duik ik wel met een jongen in bed. Het is een zieke gedachte en dat wil ik ook helemaal niet! Het is een uit de hand gelopen gewoonte geworden. Ik weet dat het moet stoppen, maar stiekem wil ik niet dat het stopt. Op dit moment kan ik er nog niet aan ontsnappen. Elke keer als ik de club binnenstap neemt een totaal andere ik het over. En hetzelfde gebeurt als ik weer een berichtje ontvang op Instagram.

Mijn vriendinnen zeggen dat ik speel met mijn relatie en hulp moet zoeken. Ze willen dat ik met een professional ga praten, een psycholoog bijvoorbeeld. Zij zien het allemaal gebeuren en vinden het zielig voor mijn vriend. Dat is het ook. Het voelt alsof ik wacht totdat hij het een keer uit gaat maken. Wachten totdat hij eindelijk een razend wordt en het niet meer trekt. Het is beter voor hem als ik hier mee stop, of moet ik het helemaal uitmaken? Ik weet het wat ik moet doen!”

Ons advies

Wat knap dat je dit hebt durven delen met ons. Dit is zeker geen gezonde manier om jullie spark terug te krijgen. En let us tell you; zo gaat het ook niet lukken. Je veroorzaakt een afstand tussen jou en je vriend. De situatie is volledig uit de hand gelopen, maar als je wil, kan je het nog terugdraaien. Stop het contact met andere jongens en ontwijk de club voor een poosje. Ga met je vriend een goed en openhartig gesprek aan. Dit gedrag komt namelijk niet zomaar uit de lucht vallen. Jij mist iets in de relatie en dit moet je bespreekbaar maken. Wie weet heeft jouw vriend geen enkel idee en snapt hij de verandering in jouw gedrag niet. Wees eerlijk en dan maakt jullie relatie nog een kans. Wij zijn geen experts, maar praten met een professional kan nooit kwaad. Dit zal niet alleen jullie relatie helpen, maar het is ook fijn om bij iemand (zonder vooroordelen) je hart te kunnen luchten. Heel veel succes en ps: toxic relaties zijn zooo 2023 😉

Wil jij je verhaal kwijt?

Naast de juice, lifestyle en fashion artikelen, is Girlscene ook een veilige haven voor al jullie verhalen. Zit je ergens mee, wil je je verhaal kwijt of heb je advies nodig? Laat het ons weten!

Beeld: instagram @lydsbutler