Food

Dol op raket ijsjes? Zó maak je een zomerse Raket Cocktail

raket-cocktail

Ben jij dol op raket ijsjes? Maar ben je op zoek naar een 18+ variatie? We've got you! Met dit recept maak jij een overheerlijke Raket Cocktail!

Raket Cocktail

Kan jij niet wachten op de zomer en kijk je nu al uit naar de heerlijke waterijsjes? Dan hebben wij goed nieuws! Stap nu alvast in de tropical sferen en maak deze zomerse Raket Cocktail!.Het drankje is geïnspireerd op het raket ijsje met de kleuren geel, oranje en rood. De cocktail ziet er met zijn opvallende kleuren niet alleen tropisch uit, maar heeft ook nog eens een overheerlijke en verfrissende smaak. De cocktail is een mixdrank van Flügel, rum, passievruchtensap en ananas. Loop het water je al in de mond?!

De Raket Cocktail is wel wat lastiger om te maken, want je wil natuurlijk die mooie lagen van het raket ijsje nabootsen. Geen zorgen, want we gaan het stap voor stap aan je uitleggen!

Wat heb je nodig?

Voordat we kunnen beginnen, hebben we eerst een boodschappenlijstje voor jullie klaar gezet. De hoeveelheden zijn geschik voor één cocktail, dus als je vriendinnen over de vloer hebt, vermenigvuldig dan de ingrediënten.

  • 30 ml rum
  • 1 flesje Flügel
  • 30 ml passievruchtensap (sinaasappelsap mag ook)
  • 20 ml limoensap
  • 30 ml ananassap
  • Garnering: ananas, raket ijsje (optioneel, maar wel lekker 😉 )

Lees ook: 
Dit is het lekkerste recept voor een appeltaart met salted caramel

Aan de slag!

Heb je alle ingrediënten in huis gehaald? Dan kunnen we aan de slag! We beginnen met het oranje laagje. Pak de shaker erbij en vul deze met ijs. Vervolgens voeg je 30 ml rum, 30 ml passievruchtensap en 20 ml limoensap toe. Als het oranje laagje klaar is, gaan we door met de lekkerste kleur, het rode laagje. Giet de Flügel door het rietje recht naar onderen, dan krijg je een mooie rode kleur. Dan gaan we naar de gele kleur. Schenk voorzichtig het ananassap erin zodat deze blijft liggen op de oranje laag. Eventueel kun je de onderkant van een barlepel hiervoor gebruiken. Voor de garnering kan je kiezen voor tropisch fruit of een raket ijsje die je er rechtop in kan zetten.

Voilà! Bij het drinken van deze Raket Cocktail krijg je direct het gevoel dat je op een tropisch eiland zit met je voetjes in het zand. Wat wil je nog meer?! Cheers!

View post on TikTok

Beeld: Flugel