Food

Cheers! Deze champagneglazen van IKEA zijn een must voor in je servieskast

Champagne glazen-IKEA-must-servieskast

Of je nu bubbels, cocktails of mocktails drinkt, een champagne glas komt altijd van pas! Bij ons draait alles om feestjes, en niks is leuker dan proosten met een feestelijk glas op een nieuwe baan, een nieuw huis, een verjaardag of gewoon op het goede leven. Heb je nog geen champagne glazen in je nieuwe stekje? Dan wordt het is tijd dat je deze geweldige champagneglazen van IKEA inslaat. Wij hebben ze al thuis liggen en nu jij nog!

Een feestelijk moment

We hebben altijd wel wat te vieren! Een nieuwe baan? Dat verdient een toast! Een romantische date? Proost! Een girls night in? Cheers to that! Dus waarom zouden we niet allemaal een paar mooie champagneglazen in huis halen om elk feestelijk moment extra speciaal te maken? En laten we het niet alleen hebben over champagne. Deze glazen zijn perfect voor allerlei drankjes. Cocktails, mocktails, zelfs gewoon water voelt chiquer als je het uit een champagneglas drinkt, right ladies?

Deze champagneglazen van IKEA zijn een must voor in je servieskast

Heb je nog steeds geen prachtige champagneglazen in je collectie? Ren dan nu naar IKEA, want ze hebben een paar absolute pareltjes voor een prijs waar je portemonnee vrolijk van wordt! En geloof ons, saai zijn ze absoluut niet! De glazen hebben een lichtroze kleur, en een opvallende vorm! Deze glazen scoor je voor 4,50 euro per stuk. Koopje toch? Je kan de glazen alleen in de winkel scoren, dus wees er snel bij. Sleur je besties mee voor een dagje IKEA, of vraag je lover om mee te gaan en beloof hem gewoon een typisch IKEA-hotdog en softijsje als reward!

View post on TikTok

Leuk voor op tafel

De champagneglazen van IKEA zijn perfect voor een romantische dinertje at home! Haal dat prachtige witte tafelkleed tevoorschijn uit de kast, schik je favoriete kaarsen voor een romantisch tintje, en vergeet zeker niet je borden en bestek – en last but not least, je IKEA glazen! Voor een verjaardagsfeestje kunnen die glazen echt een statement maken op de feesttafel. Plaats ze op een dienblad samen met wat leuke verjaardagsdecoraties, zoals confetti of vrolijke slingers. Misschien kun je zelfs bij elk glas een klein kaartje neerzetten met de naam van de gast erop, voor dat extra persoonlijke tintje. En laten we de glazen niet vergeten voor het toosten! Zet ze mooi in het midden van de tafel, omringd door schaaltjes met heerlijke hapjes. Voeg nog wat bloemen toe voor een frisse touch en laat de champagne maar vloeien!

Heerlijke Frambozen Prosecco Cocktail

Ben je klaar om je nieuwe aanwinst meteen te gebruiken? Hier hebben we een heerlijk recept voor je klaarstaan dat perfect tot zijn recht komt in de trendy IKEA glazen.

Ingrediënten:

 • 60 ml frambozenpuree (vers of uit de vriezer)
 • 30 ml vodka
 • 15 ml vers citroensap
 • 1 theelepel suiker (optioneel, afhankelijk van de zoetheid van de frambozenpuree)
 • IJsblokjes
 • Prosecco (of champagne)
 • Verse frambozen en een takje munt, ter garnering

Aan de slag!

 1. Pak je cocktailshaker erbij en voeg de frambozenpuree, vodka, citroensap, en suiker (indien gebruikt) samen. Voeg vervolgens een paar ijsblokjes toe, zodat je mengsel koud en verfrissend is.
 2. Schud je mengsel goed door elkaar tot alles goed gemengd en gekoeld is.
 3. Vul je champagneglas (van IKEA, natuurlijk!) voor de helft met prosecco of champagne.
 4. Zeef het frambozenmengsel bovenop de prosecco in het champagneglas.
  Roer voorzichtig om de cocktail te mengen en garneer je cocktail met een paar verse frambozen en een takje munt voor wat meer kleur.
 5. Proost, en geniet van je heerlijke Frambozen Prosecco Cocktail!
Beeld: The Seven Year Itch