Lifestyle

De meeste Nederlanders worden niet blij van deze cadeau’s

cadeau's-feestdagen

Met de feestdagen gaat het erom dat je veel tijd doorbrengt met je familie en mensen die je lief hebt. Toch vergeten veel mensen deze feestgedachte en gaat het hen meer om de cadeau’s tijdens de feestdagen. Dit zijn de cadeau’s die we liever niet in ontvangst nemen.

Cadeautjes

In de maand december verassen we onze vrienden en familie met talloze cadeautjes. Je denkt altijd wel dat je iets heb weten te scoren dat de ander heel leuk gaat vinden. Helaas is dit niet altijd het geval. Bijna één derde van de Nederlanders heeft wel eens een gegeven cadeau doorgegeven aan een ander! Panel Wizard kreeg dit jaar de opdracht van de Staatsloterij om dit fenomeen te onderzoeken. Ze deden onderzoek naar 1066 Nederlanders.

Onderzoek

Zeker niet iedereen vindt het krijgen van cadeau’s het belangrijkste van de feestdagen. Want de andere driekwart Nederlanders vindt het idee achter een cadeautje veel belangrijker. Toch geeft 1 op de 5 mensen toe dat ze zich wel eens opgelaten voelen over de gekregen pakketjes. Een niet goed gevallen cadeau wordt vaak weer ingepakt en doorgegeven aan een ander, want een bonnetje vragen durven we niet! Geef het gewoon eerlijk toe, want uit ditzelfde onderzoek is gebleken dat 75% van de Nederlanders dit helemaal niet erg zou vinden!

 Lees ook:
Dit zijn dé kersttrends voor de feestdagen van 2022

Stomme cadeau’s

Maar welke cadeau’s zijn het dan die we liever niet ontvangen? Van deze drie cadeau’s worden de Nederlanders het minst blij:

  • Foute kersttrui, wel 66,4% geeft aan dit liever niet te krijgen
  • Goedkoop parfum, 41,3% ontvangt dit liever niet
  • Speciaalbierpakket, kan je beter niet aan 27,8% van de Nederlanders geven

Heb jij je wel eens schuldig gemaakt met het geven van een van deze pakjes? No worries, wij hebben ook een lijstje met cadeau’s waar we wél blij van worden!

  • Met een uitje of een dagje weg vindt 50,2% de Nederlanders een leuk cadeau
  • Elektronica, 30%
  • Boeken en tijdschriften, 25,1%
  • Staatsloten, 20,2%
  • Sieraden, 19,2%

Beeld: pinterest