Food

Wil je proberen! Het butterboard is dé nieuwe borrelplank

butterboard

We doen niets liever dan lekker borrelen met de meiden. En hoewel we een standaard borrelplank ook mega lekker vinden, is een beetje variatie soms ook niet verkeerd. Daarom stellen we je voor aan dé nieuwe borrelplank: het butterboard!

Butterboard

Als je er nog niet eerder van hebt gehoord, kan het woord ‘butterboard’ een beetje gek klinken. Maar eigenlijk zegt de naam zelf al wat het precies is. Dit is namelijk gewoon een plank – of bord – met boter erop! Vervolgens doe je er een aantal toppings naar keuze op en eet je het op met een lekker stukje stokbrood. Het is mega makkelijk om te maken, omdat de boter niet netjes of egaal gesmeerd hoeft te worden. En het lekkere aan deze borrelplank zit ‘m in de toppings! Wij zetten een paar van de meest populaire butterboard toppings op een rijtje.

Hartig of zoet

De variaties van deze soort borrelplank lijken eindeloos. Of je nou van hartige snacks of zoete hapjes houdt, voor iedereen zit er wel iets lekkers tussen. Daarnaast kun je lekker creatief zijn met de ingrediënten die je eraan toevoegt en kan je ‘m helemaal inrichten zoals je zelf wil. Wij weten al wat we tijdens onze volgende borrel zullen serveren! 😉

Lees ook
Yummy! Zo maak je de lekkerste borrelplank voor het weekend

Verschillende variaties van het butterboard

Het butterboard kun je dus helemaal indelen zoals je dat zelf wil met je favoriete ingrediënten. Maar als je dit nog nooit hebt gemaakt, kan het lastig zijn om inspiratie op te doen. Daarom struinden wij TikTok af, zoekend naar de lekkerste en meest geliefde butterboards tot nu toe!

Het butterboard met geroosterde knoflook, tijm en chili olie

View post on TikTok


Add a little bit of spice 😉

View post on TikTok


Yum! Ook deze ziet er heerlijk uit

View post on TikTok

Zelfs Kourtney Kardashian doet mee aan de trend! Dan moeten wij het ook wel proberen 😉

View post on TikTok

Beeld: Pinterest