Lifestyle

Dit is volgens onderzoek de beste manier om te flirten

beste-manier-flirten

De één is een geboren flirt en de ander wordt er ontzettend ongemakkelijk van. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de verschillen in benaderingen. Sommigen worden wel warm van een knipoog, waarbij de ander er juist kippenvel van krijgt. Hoe moet je dan wél flirten? Volgens dit onderzoek is dit dé beste manier om te flirten.

Onderzoek

Uit een Noorse studie blijkt dat sommige flirtmethodes succesvoller zijn dan anderen. Dit onderzoek werd verricht onder een groep hetero studenten uit de VS en Noorwegen. De deelnemers kregen verschillende soorten flirttechnieken voorgelegd. Vervolgens moesten zij naast hun voorkeur ook aangeven of dit van toepassing was op een kortstondige of een langdurige relatie. Volgens een van de onderzoekers hangt de intentie van het flirten nauw samen met de gewenste techniek. Als de flirter uit is op een een onenightstand, past diegene vaak een andere techniek toe dan bij iemand die opzoek is naar een ware liefde.

Beste manier om te flirten

Per flirtdoel zijn er dus verschillende flirtmethodes die het beste bij de intentie passen. Ben je uit op een onenightstand (kortstondige relatie) kan je volgens de mannelijke studenten het beste flirten doormiddel van fysieke aanraking. Uit het onderzoek bleek dat mannen het dan niet hebben over een knuffel of een kus op de wang, maar echt opzoek zijn naar fysiek lichaamscontact met de flirter. Echter geldt dit niet voor de vrouwelijke deelnemers. Zij geven aan niet genoegen te nemen met fysieke aanrakingen. Ze willen aan het lachen gemaakt worden en een gesprek voeren waarbij de flirter duidelijk interesse toont. Voor de vrouwen is een leuk gesprek waarbij de intenties duidelijk zijn dus belangrijker dan fysieke aanrakingen.

Lees ook:
Lepeltje-lepeltje slapen is dus hartstikke gezond voor je relatie

Langdurige relatie

In de resultaten voor de beste flirtmethode voor een onenightstand konden de mannen en vrouwen het niet eens met elkaar worden. Wat is dan volgens de deelnemers van het onderzoek de beste flirtmethode voor langdurige relaties? Hier konden ze het wel eens over worden. Het antwoord is: humor! Best logisch eigenlijk als je erover nadenkt. Voordat je überhaupt na kunt denken over het aangaan van een langdurige relatie is het belangrijk om erachter te komen of je een klik hebt met iemand en lol kunt hebben samen. Een van de onderzoekers deelt in het rapport dat het niet alleen belangrijk is om grappig te zijn, maar ook dat je de flirter laat merken dat je diegene grappig vindt. Humor en wederzijds interesse is voor het vinden van de ware liefde the way to go!

Beeld: netflix