Lifestyle

Déze handige apps gaan jou helpen met het besparen van geld

apps-geld-sparen

Geld besparen kan heel lastig zijn, al helemaal als je favoriete kledingwinkels telkens weer een nieuwe sale hebben! Gelukkig zijn er superhandige apps die jou hier heel goed bij kunnen helpen en ervoor zullen zorgen dat jij stapels geld zal besparen en wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

1. Monefy

Monefy is een super handige app die jou met behulp van taartdiagrammen inzicht geeft in je maandelijkse inkomsten en uitgaven. De app is beschikbaar op Apple-, maar ook op Android toestellen! Het is gratis en bovendien super behulpzaam wanneer jij wilt starten met het sparen van geld.. Je kan naast taartdiagrammen ook een budget voor jezelf stellen om te bepalen hoeveel geld je per maand uit wilt geven. Superhandig!

2. Grip

Grip is een app die ontworpen is door ABN Amro, die je helpt inzicht te krijgen in je uitgaven. Het makkelijke aan deze app is dat je niet al je inkomsten en uitgaven zelf hoeft in te voeren, omdat je de app aan je rekening koppelt, dus hij doet dit automatisch voor je! Je kan deze app trouwens ook gebruiken als je niet bij ABN Amro zit. Heb jij de app al geïnstalleerd?

3. Peaks

Peaks is een beleggingsapp van de Rabobank, waarbij je kan beleggen met je wisselgeld. Je koppelt de app aan je rekening (dit kan trouwens ook als je niet bij de Rabobank zit) en elke keer als je iets koopt, wordt het ”wisselgeld” naar Peaks overgemaakt. Als jij iets van €3,75 koopt gaat er dus €0,25 naar Peaks. Daarna kun je met dat geld gaan beleggen. Je betaalt wel een klein bedrag aan Peaks: als je beleggingen minder dan €2.500 waard zijn betaal je €1 per maand. Als ze meer waard zijn dan dat betaal je jaarlijks 0,5% op jaarbasis. Alsnog supergoedkoop dus!

4. Dyme

Dyme werkt nét iets anders dan de andere apps. Dyme geeft je namelijk niet zozeer inzichten in je inkomsten en uitgaven, maar in je abonnementen. We hebben allemaal wel een bepaald abonnement lopen waarvoor we te lui zijn om hem op te zeggen, toch? Met Dyme gebeurt dit niet meer! Dyme geeft je een overzicht van al je lopende abonnementen, en via de app kan je ze ook super makkelijk opzeggen. Ook heb je de optie om Dyme voor jou te laten onderhandelen met bijvoorbeeld je energieprovider zodat je minder kan gaan betalen! Deze app is dus eigenlijk wel een echte must.

Beeld: Pinterest