Films & Series

De top 10 best bekeken series van 2022 op Netflix

best-series-2022-netflix

2022 was een goed jaar voor Netflix. Er zijn dan ook veel nieuwe series bijgekomen op de streamingdienst. Dit zijn de top 10 best bekeken series van 2022 op Netflix.

10. Vikings: Valhalla

Deze nieuwe serie is een vervolg op de gelijknamige serie History’s Vikings. De serie gaat, zoals je aan de naam al kunt raden, over de tijd van de vikingen. Het is een historische drama serie, er komen dingen in voor die in die tijd zeker gebeurd zou kunnen zijn. Maar onthoud wel dat alles erg is uitvergroot voor het plezier van de kijker. En dit heeft de serie maar al te goed aangepakt. Hij werd enorm veel bekeken en ook het tweede seizoen staat op de planning!

Watch on YouTube

9. Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes

De dramatische misdaad thriller over het leven van Jeffrey Dahmer is misschien wel de meest besproken serie ooit! Niet zo gek dus dat we deze documentaire serie over dezelfde serial-killer ook tegenkomen in de top 10. Het zijn drie afleveringen waarin je de échte Dahmer hoort praten over zijn misdaden en slachtoffers. De echte foto’s die voorbij komen en de betrokkenen die tegen de camera hun verhaal doen geven je rillingen over je hele lichaam.

Watch on YouTube

8. Dirty Lines

Dit is een Nederlandse mini-serie. Drama, humor en grove taal, precies zoals je van ons land kunt verwachten. De serie gaat over een meisje in Amsterdam die solliciteert bij als call-girl en spannende verhalen inspreekt voor de luisteraars. Je kan je voorstellen dat het hier soms heet aan toe gaat! Door het platte Amsterdamse accent is het een heerlijke serie om naar te kijken.

Watch on YouTube

Lees ook:
Bingen maar! Deze Netflix series passen er het best bij jouw sterrenbeeld 

7. FIFA Uncovered

Door het groot aantal voetbalfans op de wereld, zijn wij niet verbaasd om FIFA Uncovered in de top 10 best bekeken Netflix series van 2022 te zien staan. De documentaire staat nog niet zo lang op Netflix, maar is heeft nu zijn plekje al verdient in deze lijst. Het gaat over de geschiedenis van FIFA, de machtsstrijd en corruptie die hier bij komt kijken. Het is een korte serie van vier afleveringen, even een middagdagje bingen dus!

Watch on YouTube

6. Kleo

We hebben een Duitse serie in het rijtje staan: Kleo. Het is een spannende spionagethriller waarin je Kleo Straub volgt, een Oost-Duitse spionne die in de jaren tachtig wordt verraden en in de gevangenis verdwijnt. Na de val van de muur komt ze plots weer op vrije voeten te staan en besluit ze wraak te nemen op de mensen die haar erin hebben geluisd. Een zekere must-see!

Watch on YouTube

5. Keep Sweet: Pray and Obey

Het jaar 2022 stond wel een beetje in het teken van documentaire-series. Van killers tot aan andere misdadigers. Zo ook deze Netflix original! Het gaat over een van de gevaarlijkste, maar onbekendste, sekteleiders van de wereld, Warren Jeffs. Je leert over zijn gruwelijke daden en hoeveel impact dit heeft gemaakt op zijn slachtoffers. Bizar!

Watch on YouTube

Lees ook:
Bingen maar! Déze populaire Netflix-series krijgen in 2023 een nieuw seizoen

4. Jeen-yuhs: A Kayne Trilogy

Gedurende twee decennia lang filmden de makers het leven van Kanye West. Ondanks dat deze man de laatste tijd wat minder positief in de media is gekomen, staat deze Netflix serie toch echt op nummer vier. Je volgt zijn hele carrière met alle ups en downs en fans krijgen een intiem kijkje in het leven van deze rap-artiest.

Watch on YouTube

3. Wednesday

Dit hadden wij wel zien aankomen, jij ook? De serie is nog helemaal niet zo lang te streamen, maar iedereen is geobsedeerd! Wednesday Addams, van de Addams Family, heeft haar eigen show gekregen. Dit excentrieke personage maakt van alles mee en als kijker zie je haar karakter ontwikkelen en groeien. Het is grappig, dramatisch en bizar. Wat wil je nog meer?!

Watch on YouTube

2. Heartstopper

Het eerste seizoen van de romantische tiener-komedie is in dit voorjaar op Netflix gekomen. De jongere generatie was direct in love met de personages en het zoete verhaal van de serie. Het gaat over de Britse tiener Charlie en Nick, die samen op dezelfde jongensschool zitten. Ze raken snel bevriend, maar Charlie merkt dat hij meer gevoelens begint te krijgen voor Nick. Nick kan deze niet direct beantwoorden, maar liefde werkt soms op verrassende manieren. How cute!

Watch on YouTube

Lees ook:
Bingen maar! Dit zijn de 10 best bekeken Netflix Originals-series ooit

1. Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story

Tromgeroffel… Serial killer Dahmer staat twee keer in de lijst en Evan Peters veroverd met zijn geweldige performance de eerste plek in de top 10 best bekeken series van 2022. Hij vertaalt het verhaal van moordenaar én kannibaal Jeffrey Dahmer. Het acteerwerk is geweldig, maar het is soms wel erg lastig om naar te kijken. Het is zeker een aanrader, maar wel voor de mensen met een sterke maag!

Watch on YouTube

Beeld: netflix