Lifestyle

Om déze reden moet je nooit meer een BeReal maken op werk

Danique
bereal-werk

Ping ping, een melding van BeReal! Het is tijd om een foto te schieten. Je deelt écht kijkje in jouw leven, maar wat als deze op het verkeerde moment komt? Dit is waarom je nooit een BeReal moet maken op werk!

BeReal

De BeReal app is binnen no-time razend populair geworden en is trending over de hele wereld. Je krijgt op een willekeurig moment van de dag een melding en dan heb je twee minuten de tijd om een foto te maken. En niet zomaar een foto, de camera schiet een selfie én legt tegelijkertijd vast wat er voor jouw neus gebeurt. Op deze manier kunnen je vrienden zien wat je op dat moment werkelijk aan het doen bent.

Het liefst wil je dan ook dat deze melding komt op het moment dat je iets leuks aan het doen bent. Helaas is dit vaak niet het geval en komt de melding op een ongelukkig moment. Op de wc, vermoeid in de trein of op je werkplek. Pff, boring! Maar met die laatste moet je voortaan dus echt oppassen!

Risico op werk

Wat is er zo erg om een BeReal te maken op werk? Als je een BeReal schiet let je meestal niet heel erg op wat er voor je gebeurt. Het is mogelijk dat er toevallig gevoelige informatie open staat op jouw laptopscherm of op die van een collega. Als deze informatie gepubliceerd wordt kan dit ernstige gevolgen hebben.

Arbeidsadvocaat Jane Harrison legt het uit: “Het is belangrijk om eerst de risico’s te overwegen voordat je snel een foto op het werk stuurt. Je zou bijvoorbeeld de regels van je bedrijf kunnen overtreden door informatie op je laptopscherm te delen, al is het maar op de achtergrond van een foto.”

Lees ook:
Wil je weten! 3 leuke funfacts over de populaire app BeReal

Ontslagen

De meeste bedrijven hebben een strikt beleid over het schenden van vertrouwelijkheid. Als jouw werkgever erachter komt dat jij een plaatje heb gedeeld met gevoelige informatie erop, dan kan het zomaar zo zijn dat je een officiële waarschuwing krijgt, of erger nog, ontslagen wordt! “Als het vertrouwen eenmaal is verloren, kan deze niet meer worden hersteld”, stelt advocate Harrison. Ze legt uit dat je, voor je eigen bestwil, de volgende dingen beter niet kan vastleggen op camera: adressen, namen, persoonlijke of zakelijke telefoonnummers, e-mail, bedrijfsplannen of financiële informatie. Houd je aan de regels van het bedrijf en BeSafe!

Beeld: pinterest