Food

Tarwegras, chlorella en spirulina

Gezondheidjunkies kennen het natuurlijk al lang; tarwegras, algenpoeder en spirulina. De poedertjes worden vaak gebruikt in juices en smoothies en schijnen super gezond te zijn. Maar waarom eigenlijk? En wat is het precies? En moet jij nu ook direct naar de dichtstbijzijnde gezondheidswinkel rennen om een voorraadje poeders in te slaan?

Tarwegras
Wat is het: Het is een jonge scheut die uitgroeit tot tarwe. Het graan uit deze tarwe wordt al eeuwen gebruikt, maar pas net is de hoge voedingswaarde van het graan ontdekt. Het zit zoveel chlorofyl, vitaminen en mineralen dat het heel veel energie geeft. 
Wat zit erin: Veel mineralen, enzymen en aminozuren plus een heleboel vitaminen: vitamine A, C, E, B1, B2, B3, B6 en K!
Waar is het goed voor: Tarwegras is een energiebooster, het bevat 90 procent van alle vitaminen en mineralen die een mens nodig heeft. Het verhoogt het immuunsysteem en een eetlepel staat gelijk aan 800 tot 900 gram fruit en groente.
Wat moet ik er mee: Je kunt wheatgrass in shotjes drinken (dan koop je geen poeder, maar koop je een juice), maar je kunt het ook door smoothies mixen. Daarnaast kun je het ook in salades gebruiken, of in thee, maar het makkelijkst is om het poedertje door je smoothie te gooien. Voor wat andere recepten bekijk je deze website.

Algenpoeder / Chlorella
Wat is het:
Chlorella is een eencellige alg die gekweekt wordt in zoetwatervijvers. Het is één van de gezondste voedingsproducten die er op de wereld zijn.
Wat zit er in: eiwitten, antioxidanten, onverzadigde vetzuren, mineralen, vezels en vitaminen, daarnaast zit er nog meer chlorofyl in als in tarwegras, dit zorgt voor energie. Ook zit het vol calcium en eiwitten, dit is dus ook een heel fijn poedertje als je geen dierlijke producten eet.
Waar is het goed voor: Het reinigt het lichaam, verhoogt het immuunsysteem, geeft energie, beschermt tegen ouderdomsverschijnselen, bevordert spijsvertering.
Wat moet ik er mee: Algenpoeder / Chlorella kun je net als tarwegras gebruiken in smoothies.

Algenpoeder /Spirulina
Wat is het: een microscopisch kleine spiraalvormige, blauwgroene alg met fantastische voedingswaarden.
Wat zit er in: 11 vitamines, 10 mineralen en 18 aminozuren, omega-3 vetzuren, antioxidanten en heel veel eiwitten.
Waar is het goed voor: Spirulina en Chlorella hebben vrijwel dezelfde werking, het verschil is dat je van Spirulina twee keer zoveel nodig hebt om hetzelfde effect te krijgen. Chlorella is dus meer geconcentreerd.
Wat moet ik er mee: Je mixt spirulina door juices of smoothies, net als tarwegras en chlorella.

Wat vind jij van deze wondermiddeltjes?

Bron: Chlorella Online, Rawsuperfoods.com

Must reads 👀