Food

Hartvormige rozentaart

Elke week mogen we de keukenprinses uithangen! De ene keer houden we van zoet of kiezen we voor een hip hapje, de andere week bereiden we een lazy lunch! Schorten aan ladies, garde gereed en let's start cooking!

Sabien heeft deze prachtige rozentaart gemaakt en ze deelt graag met jullie het recept!

rozentaart

Wat heb je nodig voor de taart:
♥ Bakvorm in de vorm van een hart (of gewoon een ronde)
Funcakes mix voor biscuit (o.a. te koop bij Makro en Jamin)
5 eieren
30 ml water

Wat heb je nodig voor de vulling:
Jam naar keuze
Een bakje frambozen of aardbeien

Wat heb je nodig voor de topping:
750 gram monchou
250 gram grasboter (op kamertemperatuur)
Scheutje citroenaroma
Roze eetbare kleurstof

Wat heb je verder nog nodig:
Plastic spuitzak
Spuitmondje (1M van het merk Wilton voor de mooiste rozen)

rozentaart
Bak het biscuit naar de gebruiksaanwijzing op het pak. Laat het biscuit dan goed afkoelen.

rozentaart
Snij dan de bovenkant van het hart af, dit kan heel goed met een mes. Ik gebruik hiervoor een taartsnijder. Zo ga je nooit scheef.

rozentaart
Mix de ingrediënten voor de topping met elkaar en vul de spuitzak hiermee. Spuit dan een dijkje rond de zijkanten van de taart.

rozentaart
Smeer een laagje jam in het midden van de taart. Ik gebruik bosbessenjam.
rozentaart
Verdeel de frambozen/aardbeien netjes over de jam, zodat er bij elk stukje taart een stukje fruit te vinden is.

Plaats het dakje van het hart terug op de taart, nu kan het versieren beginnen!

rozentaart
Begin aan de zijkant van de taart met het spuiten van rozen. Begin in het midden en werk zo in rondjes naar buiten toe totdat de zijkant helemaal gevuld is.

rozentaart
Werk dan van buiten naar binnen totdat de hele taart gevuld is met rozen en je bent klaar!

rozentaart

Ga jij deze taart ook maken?

Door: Sabien