Beauty

Review: Sephora Nail patch art

Vandaag probeer ik – Petra – de Sephora Nail patch art uit. Eigenlijk lak ik normaal altijd mijn nagels, en ik heb nog nooit nagelstickers gebruikt. Extra leuk dus om het eens te proberen! Het schijnt super makkelijk te zijn en een mooi resultaat te geven. Ik ben benieuwd!

Ik vind nagels lakken een enorm gedoe. Meestal dekt nagellak niet in één keer, dus moet je de nagels twee keer lakken en dan moet er eigenlijk ook nog een topcoat overheen. En iedere lak heeft tijd nodig om te drogen. Het neemt dus behoorlijk wat tijd in beslag!

Nagelstickers zouden erg handig zijn! Het schijnt heel makkelijk te zijn om ze aan te brengen en je hoeft niet te wachten totdat de nagels droog zijn. Eerlijk gezegd had ik mijn twijfels of de stickers wel echt zo makkelijk aan te brengen zijn, maar ik moet zeggen dat het toch echt heel makkelijk is! Ik test vandaag de Valentine's day nagelstickers van Sephora.

De nagelstickers van Sephora:

Sephora nailsDit is wat er in de verpakking zit.

Nail SephoraIn de verpakking zitten twee velletjes met acht nagelstickers in verschillende maten. Er zit ook een boekje in met een gebruiksaanwijzing . Allereerst moet je ervoor zorgen dat je de juiste maat hebt gevonden voor de goede nagel. Er zitten gelukkig genoeg verschillende maten nagelstickers in. Zelfs voor mijn kleine nagels wist ik het juiste formaat te vinden!

Nagelstickers

NagelsHet is handig als je de maten voor je vinger onthoudt, je hebt namelijk nog een hand te gaan;). Als je de juiste maat hebt gevonden, trek je de achterste beschermlaag eraf. Nu kan de sticker plakken. Het is belangrijk dat je de nagelsticker in één keer plakt. Dit zorgt voor het mooiste resultaat. Als de nagelsticker goed op de nagel zit, moet je de nagelsticker even aanduwen. Dit doe je door van onder naar boven over de sticker te wrijven.

Zorg dat er geen vouwen in komen. Als je dit hebt gedaan, trek je de andere beschermlaag naar beneden tot aan de bovenste rand van je nagels. De sticker moet je nu omvouwen naar achter, zodat deze achter de nagel komt. Als je de sticker goed naar achter duwt, kun je de sticker op juiste plaats afscheuren. Mocht dit wat moeilijk gaan, kun je een vijl gebruiken.

NagelstickersAls je besluit een vijl te gebruiken voor het afscheuren van de sticker, is het belangrijk dat je een harde vijl gebruikt. De nagelvijl die ik gebruik, is van Rituals. Je moet de vijl schuin houden, zoals je op de foto ook ziet, en dan van boven naar onder vijlen. De sticker scheurt op deze manier nog makkelijker op de juiste plek. En voila, je hebt nu de sticker op jouw nagelformaat! Nu kun je de rest van de beschermlaag van de sticker verwijderen. Mocht je nog wat van de nagelsticker zien over de nagelriemen, kun je gemakkelijk met je nagels dit stuk eraf 'zagen'.

Resultaat nagels

resultaat nagels

Wat vind ik
Het is even oefenen, maar het aanbrengen van de nagelstickers gaat steeds makkelijker. Ik kreeg er al snel handigheid in en mijn rechterhand was gelukkig ook goed te doen! Ik verwachtte dat deze hand wat moeilijker was, omdat ik rechts ben, maar het viel echt mee! De nagelstickers moeten minimaal een week goed blijven zitten, maar het ligt er natuurlijk ook aan wat je met je handen doet. Ik heb het zelf getest en de stickers blijven lang zitten! Na 7 dagen moest ik de stickers eraf halen, omdat het niet meer mooi zat.

Je denkt vast: 'Hartstikke goed dat de stickers er nu op zitten, maar hoe krijg je deze er weer af?' Dat is gelukkig ook heel makkelijk. Je kunt de nagelstickers er gemakkelijk afkrabben of anders met nagellakremover de stickers verwijderen. Hoe langer je de stickers draagt, des te makkelijker is het om ze te verwijderen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze er meteen afvallen als je ze net hebt opgedaan!

Ik heb voor jullie nog een aantal andere leuke nagelstickers van Sephora gevonden!

Nail patches

Bij Sephora heb je ook nagelstickers zonder print met french manicure, ook voor de teennagels! En natuurlijk kun je ook bij andere winkels nagelstickers kopen. Bij Hema en Etos bijvoorbeeld. De nail patches van Sephora kosten € 7,90 per 16 stickers.

Wat vinden jullie van de Sephora nailart?

Must reads 👀