Beauty

Review: Budget cosmetica Nonique

Vandaag review ik – Vera – een heel betaalbaar en biologisch cosmetica merk: Nonique. Dit van oorsprong Duitse merk is sinds kort online te koop in Nederland en de prijzen liggen tussen de €1,95 en €7,95. Echt betaalbaar dus! Daarnaast steun je bij aankoop van deze producten ook nog eens een goed doel, namelijk food horizon. Ik heb vijf verschillende producten getest: twee soorten bodymilk, lipbalsem, washgel en een gezichtscrème. 

Nonique

Alle producten van Nonique zijn BDIH-gecertificeerd. Dat betekent dat alleen producten die aan de strenge criteria van de richtlijn voldoen, het keurmerk ‘gecontroleerde natuurcosmetica’ mogen dragen. Alle producten zijn vrij van siliconen, minerale oliën, PEG’s, paraffine, parabenen, en kunstmatige en synthetische geuren en kleuren. De producten zijn niet getest op dieren. Er zijn in totaal vijf verschillende lijnen met producten: anti-aging, vochtinbrengend, tropical, extreme energy en Vitaalfruit. Ik heb producten van alle lijnen geprobeerd, behalve natuurlijk de anti-aging lijn!

Nonique

De Vitaalfruit bodymilk
De bodylotion is voor een droge tot zeer droge huid. Ik denk altijd dat producten voor de droge huid heel vettig zijn, maar deze bodylotion trekt lekker snel in en laat geen vettige laag achter. Het ruikt echt super fruitig; naar mandarijn en kiwi. De Vitaalfruit Bodybalm kost €7,95.

Nonique

Op de site staat dat de bodylotion vochtinbrengend werkt. Nu is het goed om te weten dat een vochtinbrengende crème niet echt vocht in kan brengen. Een vochtinbrengende crème vult alleen de beschermende, vette laag op je huid aan. De laag zorgt ervoor dat er minder vocht uit de huid verdwijnt door verdamping. Een vochtinbrengende crème zorgt dus niet voor méér vocht in de huid, maar voorkomt dat de hoeveelheid vocht in de huid vermindert. Het is dus een vochtbehoudende crème die vochtverlies tegengaat.

Nonique

De ingrediënten zijn afkomstig van biologische teelt en verzorgen de huid met de juiste vitaminen. De bio-sinaasappel is uitstekend voor verzorging en verfrissing en zorgt voor effectieve bescherming tegen vrije radicalen. Zoals je ziet, zit deze bodymilk vol met verzorgende oliën en boters, waar de huid heel blij van wordt!

Nonique

De Tropical bodymilk
De bodymilk is geschikt voor ieder huidtype en is iets dunner dan de Vitaalfruit Bodymilk. Deze bodymilk trekt ook iets minder snel in, maar laat geen vettig laagje achter op je huid! De geur is lekker fruitig en niet overheersend! De Tropical Bodymilk kost €7,95.

nonique

De bodymilk werkt ook weer vochtvasthoudend en maakt mijn huid lekker zacht. Ik heb de ene arm ingesmeerd met de Vitaalfruit Bodymilk en de andere arm met deze bodymilk. Deze bodymilk wint met vlag en wimpel, mijn huid is echt super zacht!

Nonique

Banaan is niet alleen heerlijk fruit, maar ook nog eens goed voor de huid. Banaan verstevigt namelijk de huid en maakt het zacht. Door de suikermoleculen heeft banaan een vochtvasthoudende werking. Door het hoge laurin zuur gehalte is babassu olie een zeer voedende olie die snel intrekt en geen vetten bevat. Daarnaast bevat de bodymilk shea butter, cacaoboter, amandelolie en babassu-olie. Allemaal weer lekker voedend voor je huid!

Nonique

De Extreme Energy Gezichtswasgel
Het reinigen van je huid is zowel ’s ochtends als ’s avonds super belangrijk! Als je dit niet doet, raken de poriën verstopt en kunnen er mee-eters en puistjes ontstaan. Deze Extreme Energy gezichtswasgel is geschikt voor ieder huidtype. De gezichtswasgel kost €4,95.

Nonique

Nonique

Door alle voedende en beschermende ingrediënten is dit een fijne reinigingsgel. De guarana vrucht heeft revitaliserende eigenschappen en beschermt de huid. Grapefruit werkt tegen vrije radicalen, is samentrekkend en antiseptisch. De noni vrucht werkt voedend, beschermend en regenererend en is rijk aan flavonoiden (beschermen o.a. tegen vrije radicalen) en voedingsstoffen.

Nonique

Extreme energy gezichtscrème
Ik heb ook de gezichtscrème uit de Extreme Energy lijn getest, ook geschikt voor ieder huidtype. De Extreme Energy gezichtsverzorging helpt bij een vermoeide en gespannen huid. Het blaast de huidcellen nieuw leven in en zorgt voor energie en kracht. Door de vochtvasthoudende eigenschap wordt het gezicht fris en tegelijkertijd zacht verzorgd. Vanwege de lichte formule is de Extreme Energy gezichtsverzorging geschikt voor ieder huidtype. De gezichtscrème kost €6,95.

nonique

Nonique

Deze crème bevat wel cetearyl alcohol. Cetearyl alcohol is een mix van twee vetzuur alcoholen: cetyl alcohol en steryl alcohol. Deze kunnen worden gewonnen uit kokos- en palmolie, maar kunnen ook synthetisch worden geproduceerd. Aangezien Nonique uitsluitend met natuurlijk ingrediënten werkt, zal deze alcohol dus uit kokos-en palmolie gewonnen worden. Verder bevat de crème ook weer heerlijk voedende boters en oliën. Ik vind het een fijne, zachte en snel intrekkende crème die ook goed werkt op de droge plekjes van de huid.

Nonique

Vochtinbrengende lippenbalsem
Als laatste heb ik de lipbalsem getest van de ‘vochtinbrengende lijn’. Deze vind ik minder fijn. Ik houd namelijk van lekker vette lipbalsems en dat is deze niet echt. Natuurlijk is dat heel persoonlijk, dus als je van een iets minder vette lipbalsem houdt, is dit een hele fijne! De lippenbalsem zorgt voor bescherming, is langdurig vochtvasthoudend en verzorgt uitgebreid. De lippenbalsem met limoen verzorgt open en gesprongen lippen en ondersteunt bij het natuurlijke herstel. De balsem kost €1,95.

Nonique

De lipbalsem bevat avocado-olie: een plantaardige olie, rijk aan vitaminen & mineralen. Daarnaast bevat het olijfolie, dat rijk is aan onverzadigde vetzuren en chlorofyl en verschillende vitaminen bevat.

Nonique

Wat een fijn budgetmerk is Nonique, zeg! Alle producten ruiken heerlijk fris en zijn super fijn voor de huid! De producten zijn verkrijgbaar op nonique.nl. Omdat ik zo enthousiast ben over de producten heb ik een kortingscode van 10% voor jullie op alle producten van Nonique. De kortingscode is ‘mystyle’ en is geldig tot 28 maart 2013.

Gaan jullie ook het producten van het merk Nonique proberen?

Door: Vera

Must reads 👀