Beauty

L’Oréal CC Cream en BB Blush

Ken jij de CC Cream al? L'Oréal komt met dit nieuwe product op de markt. Maar dat is nog niet alles, het merk heeft ook een BB Blush uitgebracht. Ja, je leest het goed: een BB cream in de vorm van een blush. Nieuwsgierig geworden wat deze producten zijn en wat ze voor je huid doen? Lees dan snel verder want ik – Quirine- probeert ze voor je uit.

Laten we bij het begin beginnen: wat is een CC Cream? Zoals je, waarschijnlijk, wel weet is een BB Cream een foundation en huidverzorgingsproduct in één. De CC Cream heeft naast deze eigenschappen nog een andere eigenschap: dit product gaat ook het anti-verouderingseffect tegen. CC Cream staat  voor Color Correcting Cream.

De producten op een rij, v.l.n.r.: Nude Magique CC Cream Anti-Fatigue, Nude Magique BB Blush en Nude Magique CC Cream Anti-Redness.

cc cream
L'Oréal komt met twee kleuren: een abrikooskleurige cream en een groene cream. Heb je last van een vermoeide huid? Dan is de abrikooskleurige CC Cream geschikt voor jou. Heb jij meer last van roodheid? Kies dan voor de groene CC Cream. L'Oréal belooft dat het een kleur corrigerend product is dat niet gericht is op één specifieke zone van het gezicht, maar de gehele teint corrigeert. De CC Creams bevatten ook SPF 12, handig!

Ik begin met de groene cream, Nude Magique CC Cream Anti-Redness, geschikt voor een huid met rode plekjes.

cc cream
Eerst breng ik het product aan op mijn hand:

cc cream
Als je goed kijkt, zie je dat er kleine zwarte spikkeltjes in de cream zitten. L'Oréal zegt dat dit ingekapselde pigmenten zijn die openbreken tijdens het aanbrengen. De gekleurde pigmenten komen dan vrij.

Aanbrengen op mijn huid:

cc cream
Zoals je kunt zien heb ik last van een beetje een rode huid bij mijn haargrens. Hopelijk helpt deze cream daartegen!

cc cream
Het verschil is duidelijk te zien: de rode plekjes zijn weg en mijn huid ziet er een stuk egaler uit. De CC Cream smeert lekker uit. Wel een tip: om het masker effect te voorkomen moet je ook je oogleden en oren meenemen. Ik ben positief verrast!

Verder met de abrikooskleurige cream, Nude Magique CC Cream Anti-Fatigue, geschikt voor de vermoeide huid.

cc cream
Ook deze cream breng ik eerst aan op mijn hand:

cc creamAanbrengen op mijn huid:

cc cream

cc cream
Zoals je kunt zien, vooral bij de huid rondom mijn ogen, is deze CC Cream te oranje voor mijn huid. Ik heb dit product ook minder dik aangebracht dan de groene CC Cream. Ik had verwacht dat de kleuren hetzelfde zouden zijn, maar dat is niet het geval. Het brengt wel gelijkmatig aan en het smeert goed uit. Ik vind dat het de cream goed dekt, maar het is meer geschikt voor vrouwen met een rijpere huid.

De producten zijn vrij geurloos. Je kunt ze nu in de winkel kopen voor €13,99 per stuk.

Nu verder met de Nude Magique BB Blush. Dit is een transparante blush die roze wordt als het in contact komt met de huid. L'Oréal zegt dat deze blush voor een gezonde gloed op je gezicht zorgt.

bb blushOp mijn hand:

bb blush

bb blushBB Blush op mijn huid:

bb blush
Zoals je ziet, heb ik nu een licht roze kleur op mijn wangen. Ik vind het niet heel duidelijk, dus daarom heb ik nog een tweede laag aangebracht.

bb blush
De BB Blush voelt heel erg zacht aan op mijn huid. Daar ben ik nog wel het meest verrast over. Ik vind persoonlijk de kleur roze niet bij mijn huid staan, het past meer bij een lichte huid. De BB Blush smeert heel gelijkmatig uit en het is ook makkelijk aan te brengen. Ik snap alleen niet waarom dit de BB Blush wordt genoemd, want het is namelijk geen foundation of een huidverzorgingsproduct. Verder is het zeker een aanrader als je poeder wat te 'hard' vindt.

De BB Blush van L'Oréal is nu verkrijgbaar in de winkels voor €9,99.

Wat vind jij van de CC Creams en de BB Blush?