Travel

Onze favoriete hotspots van Leiden om met je besties of lover te bezoeken

Een dagje of een weekendje naar Leiden is super leuk en met deze hotspots kan jouw bezoekje aan Leiden niet meer stuk. Trommel jouw besties op, want Leiden moet je echt bezoeken! 

Leiden bezoeken

Borrel bij Wijnbar goeswijn

Tijdens een weekendje Leiden is Wijnbar goeswijn een van de hotspots die je moet bezoeken. De wijnbar heeft veel verschillende soorten wijn, waar jij met een lekkere snack de dag kunt afsluiten. Het leuke aan deze wijnbar is dat als je zelf niet zo goed een wijn uit kan kiezen, je ook gewoon een kleine wijnproeverij kunt houden waarbij zij alle wijnen voor jouw uitzoeken!

Ga er op uit: 5 x de mooiste hotels van Nederland

Wordt zen bij: Sauna Blue Wellness

Mocht je langer dan een dagje in Leiden verblijven, dan raden wij jou een bezoekje aan de sauna blue wellness zeker aan. Dit wellness centrum heeft een panorama zwembad, veel verschillende soorten sauna’s en fijne hammam behandelingen. Waardoor jij na een middagje hier vertoeven helemaal tot rust bent gekomen en dat is toch wat je wil tijdens een weekendje weg! De sauna ligt midden in het centrum van Leiden, dus je kan de auto gewoon bij het hotel laten staan.

Een stadswandeling

Als jij Leiden gaat bezoeken is het super leuk om een stadswandeling door het historische centrum van de stad te maken. In Leiden hebben ze daar dan ook iets op bedacht, namelijk De Leidse Loper. De Leidse Loper is een wandelroute langs de meest mooie en oude gebouwen van de stad, waar een app aan zit verbonden. Zo kun je met de app geluidsfragmenten over de historische panden beluisteren, terwijl je aan het wandelen bent. Hoe leuk?

Restaurant Paco Ciao

Voor lekker eten tijdens jullie tripje naar Leiden zit je bij het restaurant Paco Ciao aan het juiste adres. Naast dat dit restaurant mega Instagram worthy is door de mooie kleurtjes en het leuke interieur, is het eten ook nog eens amazing. Zo serveren ze onder andere roze pannenkoekjes en budha bowles bij Paco Ciao. Dit klinkt toch heerlijk?

Naturalis

Vallen jouw plannen in het water tijdens een dagje slecht weer in Leiden? Maak je dan vooral niet druk, want in Leiden is het ook super leuk om het museum Naturalis te bezoeken. In Naturalis kom je meer te weten over de natuur en ga je op ontdekkingstocht door alle museumzalen waar zalen ziet als de dino tijd en de ijstijd. Al met al een erg bijzonder uitje wat je tijdens een vrije dag thuis niet zo snel zou doen!

Mocht je nog niet genoeg ideetjes hebben voor een weekendje Leiden, dan kun je altijd een eerder geschreven artikel van ons lezen over de leukste uitjes tijdens een weekendje weg! 

Beeld: I Stock
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved