Lifestyle

8 x dingen die je mist als je een tijdje weg bent uit Nederland

Een lange vakantie houden in het buitenland, of een tijdje in een ander land dan Nederland studeren? Dat klinkt voor velen als een droom die uitkomt. En hoewel verblijven in een ander, onbekend land hartstikke leuk kan zijn, kun je op een gegeven moment ook best dingen gaan missen. En dan hebben we het soms over de meest simpele dingen. 

Familie
Misschien een cliché, maar voor veel mensen wel echt waar: het is wennen dat je familie niet meer in de buurt is. Even voor een kop koffie langs bij mams of oma zit er niet meer in, terwijl dat soms wel heel erg lekker zou zijn. Een goed excuus om af en toe nog even het thuisfront te bezoeken.

Vrienden
Net zoals je je familie soms mist, worden ook vrienden vaak gemist. Waarschijnlijk leer je een hele hoop nieuwe mensen kennen, maar dat betekent natuurlijk niet dat je je oude vrienden niet gaat missen. Gelukkig bestaat er tegenwoordig zoiets als videobellen, en daar zijn we erg dankbaar voor.

Bekend eten 
Een stamppot, lekkere snack van de cafetaria of knakworsten van je favoriete merk? Dat kun je allemaal wel vergeten. In het buitenland hebben ze een heel ander aanbod qua eten en drinken. Lekker, maar soms verlang je gewoon naar een lekkere snack van je favoriete cafetaria om de hoek. Helaas, dat zal nog even moeten wachten.

Simpele, maar vertrouwde plekken
Even een bezoekje aan de Albert Heijn, waar je precies weet waar alles ligt. Heerlijk, is dat. Wanneer je in de supermarkt staat, realiseer je je vaak niet hoe fijn het is om daar je aankopen te kunnen doen. Tot je in een ander land bent, en geen directe toegang meer hebt tot die supermarkt die je zo graag bezoekt. ‘You don’t know what you got, untill it’s gone’, zeggen ze toch? En dit geldt natuurlijk niet alleen voor je favo supermarkt, maar ook voor nog zoveel andere plekken.

Bepaalde verzorgingsproducten
Je vertrouwde haarlak, gel, mascara of gezicht crème kun je meenemen naar het buitenland, maar de inhoud van dat potje raakt op een gegeven moment natuurlijk gewoon op. Dan maar zoeken naar alternatieven, want de kans is groot dat je in het land waar je bent niet dezelfde producten zult vinden.

Directheid van de mensen
Ooit verwacht dat je de botheid van Nederlanders zou gaan missen? Het klinkt misschien gek, maar soms is het heel fijn dat mensen je precies zeggen waar het op staat. En dat is iets waar wij Nederlanders echt wel om bekend staan.

Fietsen
Als je een korte afstand aflegt, pak je in Nederland al snel de fiets. Handig, hoor. Helaas is het in veel andere landen niet zo gebruikelijk om de fiets als vervoersmiddel te gebruiken. Ga maar vast wandelen, want je zult de benenwagen een stuk vaker moeten gaan gebruiken.

Kraanwater
Je staat er misschien niet bij stil, maar wist je dat het drinkwater in Nederland heel erg verschilt met drinkwater in andere landen? Het is echt niet overal mogelijk om bij dorst even een glas te vullen met kraanwater. En eerlijk is eerlijk, het water in Nederland is toch echt wel heel lekker. 

Beeld: iStock

Must reads 👀