News

Hoopvol: het lijkt erop dat we op 21 april weer op het terras kunnen zitten

Hoe lang is het geleden dat we relaxed op een terrasje konden zitten met een paar drankjes (teveel)? Right. Een eeuwigheid! Daar lijkt toch verandering in te komen, want alles wijst erop dat de terrassen héél snel weer open kunnen! OMG.

'Terrassen gaan open op 21 april'

Het kabinet wil per 21 april de terrassen heropenen én de avondklok opheffen, zo schrijft RTL Nieuws. Super goed nieuws dus! We kunnen alleen nog niet te snel juichen, want deze versoepelingen moeten nog wel eerst worden voorgelegd aan het Outbreak Management Team (OMT). Ook zijn de beslissingen hierover afhankelijk van hoe de besmettingscijfers zich de komende week verder ontwikkelen. Maar hey, it's a start. A good start. Als het aan minister Ferd Grapperhaus ligt kunnen we snel weer het terras op. “Per 20 april kunnen we stappen zetten."

Hoger onderwijs 

 

Het kabinet wil ook dat studenten in het hoger onderwijs weer fysiek naar college kunnen. Dan moeten zij vooraf getest worden en zich houden aan de coronaregels, maar dan mogen ze wel de collegezaal in. Ook zijn er plannen om de winkels weer open te gooien, maar dat is nog niet helemaal zeker. In de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge van volgende week komen zij met een plan om stapsgewijs de samenleving te heropenen. Spannend!

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved